Tesla a inaugurat noua fabrică din China

Tesla
Tesla

Tesla a livrat azi primele mașini Modelul 3 „made in China". 15 mașini au fost astăzi livrate de la fabrica Tesla din China, care se află lângă Shanghai.

Primii cumpărători au fost chiar angajați ai fabricii, iar compania a anunțat că dorește să avanseze datele de livrare ale altor mașini produse până la anul nou chinezesc, adică în 25 ianuarie 2020.

Modelul 3 fabricat în China are un preț de 50.000$ înainte de taxe și se va alătura altor branduri care fabrică mașini electrice ce sunt deja pe piața locală: NIO, Xpeng Motors, BMW și Mercedes-Benz.

Construcția fabricii din China a venit ca un răspuns al producătorului american la războiul economic între SUA și China. În urma tuturor taxelor vamale impuse între cele două țări, mașinile exportate din SUA urmau să fie supra impozitate în China. Prin construcția fabricii din China, Elon Musk a urmărit acoperirea celei mai mari piețe de mașini din lume.

Mașinile fabricate în China urmează să fie comercializate exclusiv pe piața locală pentru a evita taxarea la care erau supuse aceleași mașini fabricate în SUA. În ceea ce privește Europa, în noiembrie Tesla a anunțat că urmează să construiască o fabrică în vecinătatea Berlinului, ce urmează să deservească piața europeană.

În ceea ce privește piața americană, în urma războiului economic dintre China și SUA mai mulți giganți americani (cum ar fi Apple, Google, HP sau Dell) au fost forțați să delocalizeze producția din China către alte țări. Mai mult, ei se află sub o presiune constantă din partea președintelui American Donald Trump pentru a readuce fabricile pe teritoriu american. Taxele impuse bunurilor fabricate în China pe teritoriul american fac ca valoarea acestor bunuri să crească considerabil, ceea ce obligă producătorii fie să absoarbă costurile și să diminueze profitul, fie să crească prețul bunului ceea ce îi face necompetitivi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel