Termocentrala Rovinari a repus în funcțiune cel mai modern grup energetic

Rovinari
Rovinari

Cel mai modern grup energetic din România a fost pus în funcţiune la Termocentrala Rovinari din Complexul Energetic Oltenia, după o investiție de 150 milioane de euro.

Grupul energetic s-a aflat într-un program de reabilitare care a durat doi ani, iar costul investiţiei se ridică la 150 de milioane de euro. Noul grup ar trebui să funcţioneze fără probleme în următorii 15 ani, iar condiţiile de mediu cerute de Uniunea Europeană sunt respectate în totalitate.

Grupul numărul 4 al Termocentralei Rovinari a intrat în reabilitare în toamna lui 2012, iar lucrările au fost finalizate în timp record. În prezent, este cel mai modern din ţară şi poate concura cu instalaţii similare de la termocentrale din Europa.

Citește și: Investiție de 1 miliard de dolari în România

Modernizarea a inclus sistemul de evacuare a gazelor. Nivelul de emisii poluante este mult sub normele impuse de Uniunea Europeană, iar consumul de cărbune a fost redus semnificativ.

Blocul numărul 5 de la Termocentrala Rovinari va intra pe viitor într-un proces similar de reabilitare. Vor fi reduse consumul si emisia de CO2, iar fiabilitatea va creşte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel