Terenuri, bijuterii și datorii. Vezi declarațiile de avere ale candidaților la parlamentare

bani dc
bani dc

Candidații la alegerile parlamentare din nouă decembrie și-au depus la BEM declarațiile de avere. Pretendenții la locurile de parlamentari și-au listat, după caz, apartamentele deținute în diferite părți ale lumii, terenurile, bijuteriile, câștigurile anuale și datoriile.

Vicepreședintele Forței Civice, Dan Cristian Popescu, care va candida din partea ARD pentru un mandat de deputat în Sectorul 2 din Capitală are peste zece milioane de lei în conturi. El are în proprietate și două case de vacanță, ambele la Hollywood. Cât despre venituri, fostul liberal a câștigat în ultimul an din funcția de director al Imperial Media, 36.000 de lei, informează Mediafax.

Sandra Pralong, candidat din partea PNȚCD pentru un post de senator într-un colegiu din București, se poate mândri cu două apartamente în străinătate, unul la New York și unul la Lausanne. Sandra-Marilyn-Andreea Budiș, potrivit declarației de avere, mai deține două apartamente în București și unul în Constanța. Pe lângă un Mercedes A Class, bijuterii în valoare de 30.000 de dolari, tablouri și sculpturi, dna. Pralong are și o datorie de 300.000 de franci elvețieni la Helvetia Assurance Vie.

Declarația candidatului USL, Victor Ciorbea, este mai degrabă presărată cu datorii. Acestea ajung la suma de 1.305.000 de euro. Fostul premier al României raportează venituri obținute din avocatură de 380.710 lei anual, la o cifră aproximativ egală ajungând și cele ale soției sale. Totodată, el deține tablouri și icoane de 15.000 de euro. Acesta luptă pentru un loc de senator în București.

Gabriel Biriș, vicepreședinte al FC, care candidează pentru un mandat de deputat în Sectorul 1, are cinci case dispersate în toată țara și venituri ce depășesc 800.000 de lei, dintre care peste 600.000 de lei din avocatură.

Profesorul Vlad Nistor, candidat USL din partea PNL pentru un loc de senator într-un colegiu din București, prezintă în declarația sa de avere opt apartamente, deținute integral sau parțial. De asemenea, el are obiecte de artă estimate la 40.000 de euro.

La capitolul terenuri nu stă rău nici candidatul ARD în Capitală, Marian Bâzgan. Președintele Asociației Municipale de Rugby deține cinci terenuri, două apartamente, o casă de locuit și una de vacanță.

Fostul șef al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, Constantin Cerbulescu, va candida în colegiu 15 București pentru Camera Deputaților. Dl. Cerbulescu are trei terenuri, un apartament, o casă de vacanță și una de locuit, dar și un cont în bancă de 52.000 de euro. Declarația de interese precizează că este vicepreședinte al PDL Sector 3.

Tânărul politician care va candida din partea USL într-un colegiu din București, Mihai Sturzu, deține două apartamente și trei terenuri. Pe lângă proprietăți, acesta este dator cu suma de 100.000 de franci elvețieni la Volsbank.

După cum era de așteptat, unul dintre fruntașii listei de candidați, din punct de vedere al averii, este candidatul PNL Gigi Becali. Patronul Stelei scrie în declarația de avere că are 17 hectare de teren intravilan în Bucureșt și 340 hectare de teren agricol în Voluntari, Otopeni, Balotești și Pitești. Liderul PNG are bijuterii și ceasuri de 300.000 de euro și șase blocuri cu cinci etaje. Gigi Becali mai declară a acordat împrumuturi de peste 56 de milioane de euro.

Liderul PP-DD, Dan Diaconescu, candidat pentru un mandat de deputat în Colegiul 6 Târgu Jiu deţine nouă terenuri intravilane, majoritatea în Bucureşti şi trei case, conform declaraţiei de avere depuse de acesta la BEJ, în care nu este menţionat niciun autoturism. Veniturile obţinute de liderul PP-DD în ultimul an fiscal sunt de 12.972 lei pentru "consultanţă" la Oglinda Television, precum şi un comision de 30.000 de euro obţinut de la aceeaşi societate comercială. Diaconescu este acţionar la firma respectivă, având 3.312 acţiuni din totalul de 82.800.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel