Teren GRATUIT pentru tineri. Petrea (PSD), anunț despre Legea 15/2003

Tinerii care vor să-și construiască o casă pot primit teren gratuit în baza Legii 15/2003. 

Cei care vor să facă o astfel de solicitare și să-și construiască o casă pe un teren primit gratuit de la primărie trebuie să aibă vârste cuprinse între 18 și 35 de ani. Totodată, tinerii nu trebuie să dețină casă sau teren. Cererea de atribuire a terenului se face la consiliul local. 

[citeste si]

Tinerii trebuie să depună o cerere, copia certificatului de naștere, copia cărții de identitate, declarație pe propria răspundere din care să reiasă că nu au și nu au avut în proprietate nicio altă locuință, teren, apartament. 

VEZI AICI CEREREA

Legea mai precizează că și părinții solicitantului trebuie să completeze declarații pe propria răspundere, pentru că legea îi vizează și pe aceștia: nu trebuie să dețină teren peste 500 de mp în mediul urban sau peste 5000 de mp în mediul rural. Dosarul este analizat în 15 zile de la depunere. În 15 zile de la aprobare, primarul trebuie să pună în aplicare hotărârea, pe bază de proces-verbal. Tinerii care primesc terenul au obligația să înceapă lucrările într-un an de când le-a fost atribuit terenul. În caz contrar, rămân fără el. Pentru a construi casa, trebuie să fie parcurse etapele obligatorii cu privire la obținerea certificatului de urbanism, autorizației de construcție și toate celelalte documente necesare, proiect, etc. După ce este gata casa, cei care au primit gratuit terenul pot solicita să-l cumpere de la stat, iar prețul se stabilește în consiliul local după o expertiză. 

Gabriel Petrea ia măsuri

”Trebuie analizat dacă Legea nr. 15/2003 își atinge scopul și #tinerii solicită teren pentru construirea de #case. Îmi propun să întreb la toate primăriile din țară câte solicitări au primit, câte terenuri au acordat și care sunt problemele pe care le întâmpină în aplicarea acestei #legi. Voi centraliza toate răspunsurile și, in cazul în care sunt identificate probleme, îmi propun amendarea legii.” a scris Gabriel Petrea, liderul tinerilor social-democrați pe Facebook. 

Gabriel Petrea a fost ministru în Guvernul Tudose. Deocamdată nu sunt informații cu privire la prezența sa în noul Guvern Dăncilă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel