EXCLUSIV  Terase deschise în 1 iunie, la pachet cu REVOLTA. Vâlcu pune punctul pe ”i”: Picătura care umple paharul

Situație revoltătoare pentru cei care ies la terase, dar și pentru proprietarii, respectiv angajații teraselor. 

”l) existența unui registru de evidență a rezervărilor clienților, astfel încât, în cazul apariției unui caz de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 în rândul clienților unității de alimentație, să existe date concrete pe baza cărora să poată fi efectuată ancheta epidemiologică;

g) în cazul în care din cadrul anchetelor epidemiologice efectuate de direcția de sănătate publică județeană, respectiv a municipiului București rezultă că un client al unității de alimentație a fost depistat pozitiv la COVID-19, se va aplica măsura igienizării corespunzătoare a întregii unități de alimentație publică” arată norma aprobată prin ordin de ministru. 

Val Vâlcu a criticat această situație controversată, pentru DCNews

”Măsura vine în contradicție cu GDPR, dai datele personale. E o măsură birocratică fără sens, pentru că au spus chiar reprezentanții luptei anti-COVID din țara noastră că, odată începută transmiterea comunitară, nu mai stai de anchete epidemiologice. Ar avea sens măsura dacă te duci peste clienți și-i bagi în izolare, dar nu știi cine sunt: vin trei inși în plus la masă pe lângă cel care a făcut rezervarea, care poate ți-a dat un nume fals. În al doilea rând, cum gestionezi mii de oameni? Ce faci cu ei? Între timp, poate n-au aflat în primul moment că au stat la masă cu un om infectat cu COVID-19 și el a mai intrat în contact cu 100 de oameni, la fel și ei. Ce le faci? DSP are 2-3 angajați. Ce poate face personalul acesta? Aleargă după zeci de mii de oameni care au intrat în cafenea? E o prostie! 

Cred că, de fapt, dorește să transfere responsabilitatea către firme. Să spune că Ionescu s-a infectat la pizzeria X. Asta vor să facă! Măsura nu cred că are ca scop prevenirea, nu mai e posibilă urmărirea contacților, cum era de făcut la momentul în care se încerca containementul, când erau câteva zeci - sute de cazuri în țară. Acum, când vorbim de mii de oameni, e clar că n-ai cum să găsești acul în carul cu fân. E imposibil și din punct de vedere al numărului de funcționari să faci asta. E clar că scopul nu este cel de a găsi contacții și de a-i duce la spital, ci se încearcă să fie transferată responsabiltatea la terase.

Mai cred că nu va ține nimeni cont de treaba asta, ci doar va crește nivelul ”taxelor” de protecție pe care le vor plăti patronii. Pe actualul fond de nemulțumire, cu afaceri aduse în pragul de faliment,  cu pierderi uriașe, cred că asta e picătura care umple paharul, adică să mai vină un funcționar să-și ia dreptul ca să închidă ochii pentru că n-ai reușit să faci pe Sherlock Holmes. O vrăjeală! Ori închizi cârciumile, ori le lași să funcționeze!”. 

Articolul prezintă o opinie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel