Teodorovici, anunț: Moment istoric pentru țară

Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici

Eugen Teodorovici a declarat că unul dintre subiectele sensibile incluse pe agenda dezbaterilor pentru reuniunea informală a miniştrilor de Finanţe de la Bucureşti se referă la migraţia forţei de muncă.

"Astăzi este un moment istoric pentru ţară. Se organizează la Bucureşti prima reuniune informală a Consiliului miniştrilor de Finanţe din Europa. Practic, pentru două zile, Bucureştiul devine capitala financiară a Uniunii Europene. În aceste consilii informale se discută alt gen de subiecte, dar de interes pentru noi, ca ţară, şi pentru Uniunea Europeană, în ansamblul ei. Sunt subiecte are au la bază câteva studii făcute destul de bine şi foarte bine fundamentate, legate de mobilitate, costuri de finanţare, piaţa europeană în ansamblul ei, perspectivele şi care sunt actualele probleme.

O temă de interes care se va discuta astăzi, şi faţă de care şi România este ataşată, este partea de migrare a forţei de muncă, un subiect care creează probleme la nivel naţional şi european. L-am auzit ieri şi pe domnul vicepreşedinte al Consiliului European, Valdis Dombrovskis, care se referea la competitivitatea României. Aici, unul dintre elementele care poate duce la scăderea acestui indicator este şi migrarea forţei de muncă, atât cea calificată, cât şi cea necalificată, iar asta reprezintă într-adevăr pentru România o mare problemă", a punctat Eugen Teodorovici.

Vezi și: Comisia Europeana, îngrijorată. Credite neperformante

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel