Teodorovici: România va trimite CE draftul Acordului de Parteneriat pentru 2014-2020

Eugen Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene, a anunțat că România va trimite, săptămâna viitoare, Comisiei Europene draftul oficial al Acordului de Parteneriat pentru perioada 2014 - 2020, după ce acesta va fi discutat în Guvern.

"M-am întors ieri (joi — n.r.) de la Bruxelles și discuțiile pe Acordul de Parteneriat sunt oarecum finalizate, în sensul că pe cele două direcții principale din cadrul Comisiei au spus că este un document matur și poate fi trimis CE în mod formal. Intenționăm, săptămâna viitoare, să trimitem oficial acest document, după ce va fi discutat și în Guvern. (...) După ce vom trimite formal, va fi un dialog formal, oficial, cu cei de la CE pe acest document de programare. (...) Lucrurile stau mult mai bine, vom vedea exact care vor fi, dacă vor fi, comentariile CE după această dată. CE are trei luni de zile să aprobe un astfel de document după primirea oficială. În momentul în care se fac comentarii din partea CE, se oprește timpul pentru ca noi să refacem ceea ce Comisia mai cere, retrimiterea înseamnă repornirea acelor trei luni de zile", a spus ministrul, în cadrul unei conferințe despre fondurile europene.

Totodată, acesta a precizat că în cadrul discuțiilor purtate cu oficialii de la Bruxelles a fost abordat și subiectul unor viitoare verificări "pe tot ceea ce înseamnă POSDRU".

"Dacă ne uităm la câteva dintre contracte, și sunt foarte multe, unde un manager de proiect ia 10.000 de euro pe lună și nu face absolut nimic în afară de a trimite două e-mail-uri și a scrie o scrisoare. Sunt situații unde suntem obligați să acționăm (...). Zilele acestea la Bruxelles am vorbim despre acest lucru și vor fi făcute foarte multe verificări pe POSDRU, în special pe achiziții, iar acolo unde găsim mașini, locuințe, sper că nu fie astfel de situații, vom tăia în carne vie", a precizat Teodorovici.

În altă ordine de idei, ministrul a reiterat faptul că obiectivul său este ca România să aibă în 2015, la sfârșitul perioadei în care pot fi absorbiți banii europeni alocați în perioada de programare 2007-2013, o rată de absorbție de 80%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel