Teodorovici, reacţie după afirmaţiile lui Siegfried Mureşan: Nimic adevărat

Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici

Eugen Teodorovici a reacţionat după ce europarlamentarul Siegfried Mureşan a acuzat Guvernul Dăncilă că s-a opus despăgubirii fermierilor, rămaşi fără animale din cauza pestei porcine, prin votarea tăierii fondurilor destinate acestei probleme. 

"Domnul europarlamentar român a făcut o serie de amendamente pe care le prezintă în Parlamentul European, şi nu în altă parte. Din păcate, din ce am vorbit şi cu colegii de la Bruxelles, au fost amendamente făcute totuşi în mod chiar şi eronat, vizând alte linii de buget decât ar fi fost normal. Nu s-a decis nimic. Se va decide nu în noiembrie, ci ulterior la nivel de Parlament European. România nu a propus nicio tăiere. Din contră, colegii din diferite structuri, atât de la Bucureşti, cât şi la nivelul Bruxelles-ului, şi nu numai, au făcut propuneri de majorare, astfel încât fermierii români să nu aibă nimic de pierdut, ci numai de câştigat, în sensul de a primi mai multe fonduri. Şi domnul ministru Daea a prezentat acest lucru, a spus de o discuţie pe care a avut-o la nivel de comisar european şi unde s-a reiterat sprijinul pentru fermierii din România. Deci nimic adevărat din cele spuse de domnul europarlamentar român", a declarat ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, la Digi24.

Fără fundament tehnic

"E o confuzie pe care Siegfried Mureşan încearca s-o imprime cu multe ocazii, nu ştiu de ce are o astfel de abordare. A dus la nivel de Parlament European practica din parlamentul naţional unde am văzut oameni din opoziţie care la discutia bugetului fac amendamente unde nu trebuie pentru deliciul discuţiilor din spaţiul public, dar fără fundament tehnic. Ministrul Agriculturii nu va face niciodată propunere de tăiere de fonduri”, a mai spus ministrul Finanţelor.

Citeşte şi Siegfried Mureșan: Guvernul a sabotat fondurile UE pentru pesta porcină

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel