Teodorovici: Rata de absorbție a fondurilor europene va crește la 80%

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, estimează că România va cunoaște o absorbție a fondurilor europene de 80% până în 2015, actualul procent al banilor europeni folosiți de români fiind de 33,47%.

Teodorovici a făcut aprecierea optimistă vineri seara, în timpul unei intervenții telefonice la Realitatea Tv, în contextul criticilor pe care experții Comisiei Europene le-au adus guvernului român "lipsit de viziune strategică" la capitolul absorbției de fonduri europene.

Fostul senator a intrat într-o dispută verbală cu europarlamentarul Cristian Preda, aflat în studio. Acesta din urmă i-a reproșat ministrului proasta comunicare. "Am fost de două ori prezent la două comisii ale Parlamentului European", a replicat Eugen Teodorovici.

Ministerul Fondurilor Europene a precizat, vineri, că în Acordul de Parteneriat 2014-2020, care va fi transmis Comisiei Europene la sfârșitul lunii ianuarie, au fost deja incluse unele dintre comentariile primite de la serviciile CE, explicațiile ministerului condus de Eugen Teodorovici venind după ce experții executivului de la Bruxelles au transmis autorităților române că prima versiune a Acordului este lipsită de viziune strategică.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel