Teodorovici, după gestul lui Iohannis: Graba strică treaba. Nu haina îl face pe om

Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici

Klaus Iohannis a spus, vineri, că, la începutul președinției române la Consiliul UE, mulți se așteptau ca România să fie mediocră. Sâmbătă, Eugen Teodorovici a făcut referire la declarațiile președintelui într-un mesaj publicat pe Facebook.

„Mai bine mai târziu decât niciodată!

Dă-i, Doamne, românului mintea de pe urmă!
Dacă tăcea, filozof rămânea!

Este bine că există atâtea proverbe și expresii potrivite pentru tot atâtea experiențe trăite.

Este bine și că președintele României, chiar dacă mai pesimist din fire, a înțeles, totuși, abia la finalul celor șase luni ale mandatului României la Președinția Consiliului Uniunii Europene, că a fost un succes!

Este bine că președintele României, chiar dacă foarte târziu, a găsit de cuviință să felicite autoritățile române pentru profesionalismul cu care au gestionat acest mandat!

Este bine că, cel puțin oficial, campania electorală s-a încheiat și a făcut posibil un astfel de gest, altfel firesc, din partea unui președinte de stat membru al Uniunii Europene. Un gest care a atenuat, sper, mesajul total neinspirat de la început mandatului României.

Mai sper și că președintele României a înțeles că nu e nevoie numai de o mediatizare amplă pentru a arăta că România a gestionat impecabil această Președinție a Consiliului UE... și că...graba strică treaba...și că...nu haina îl face pe om”, a scris Eugen Teodorovici, sâmbătă, pe contul său de Facebook.

Declarații Iohannis

Klaus Iohannis a fost întrebat, vineri, la finalul summit-ului liderilor UE de la Consiliul European din Bruxelles, care este moștenirea pe care o lasă președinția română la Consiliul Uniunii Europene, în contextul schimbărilor politice curente. „Pentru că reprezint Președinția română, cred că ați observat ideile pe care le-am cuprins în expunerea mea de acum câteva minute. Nu știu dacă este bine să vorbim despre o moștenire. Nu putem crea o moștenire în șase luni, dar poți face o treabă bună. Deci, aș încheia într-un fel care poate fi neașteptat pentru unii. Puțini au avut așteptări foarte mari când am început Președinția, mulți se așteptau să fim mediocri, pe la mijloc, dar eu am luat foarte în serios laudele lui Donald și ale lui Jean-Claude", a spus Klaus Iohannis.

„Președinția română a încheiat peste 90 de dosare, știți câte se încheiau în alte președinții, ceea ce arată nu numai intensitatea și cantitatea muncii noastre, ci și calitatea, pentru că avem parteneri buni, negociatori și instituții cu standarde ridicate, iar echipa română a reușit ceva neașteptat. De aceea am spus că Președinția română a fost surprinzătoare pentru că a avut rezultate mult mai bune decât se așteptau toți. Dacă putem să definim acest lucru ca o moștenire, și anume că România este mult mai bună decât imaginea pe care o are, atunci cred că este o moștenire bună", a mai spus Klaus Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel