Teodorovici, discuţii cu reprezentanţii comunităţilor locale

Mihai Ciobanu / 01 apr 2019 / 19:50 Salveaza PDF Comentarii
Teodorovici
Descriere foto: Teodorovici

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, vrea să discute, marţi sau miercuri, cu reprezentanţii comunităţilor locale pe marginea bugetului, el precizând că sumele pe care le vor primi sunt cele convenite la constituirea bugetului. 

"O să invit cele patru structuri asociative, dacă nu chiar mâine (marţi, n.r) sau cel târziu miercuri la o discuţie pe acest subiect legat de buget, pe cheltuielile de pe partea socială, ca să clarificăm aceste lucruri şi ale elemente pe care dânşii le au de adus în discuţie pe diferite zone, nu neapărat legate de Finanţe. În general, ca să ştim că exact până la finalul lunii iunie clarificăm cum am promis la ultima şedinţă de la AMR, clarificăm toate aceste lucruri pentru a putea dânşii să demareze proiecte, ce au de făcut la nivel local", a spus Eugen Teodorovici, întrebat de jurnalişti despre nemulţumirea primarilor care ar primi mai puţin cu 200 de lei pentru fiecare locuitor. 

Care este situaţia, comparativ cu anul trecutEl a explicat că anul trecut primăriile au primit la comune 750 de lei pe cap de locuitor, iar anul acesta sunt 1000 de lei şi nu mai puţin de 2 milioane de lei pe comună. Anul trecut s-au alocat pentru partea de cheltuieli sociale 3,5 miliarde de lei, în acest an suma din buget este de 4,7 miliarde de lei. 

"Pot să vă spun că în acest an faţă de anul trecut diferenţa pe care statul o alocă prin diferite formule, să spunem, la nivel local, este de 9,6 miliarde de lei. Este o decizie de reaşeza între structurile locale, între consilii judeţene, comune, oraşe şi municipii, această sumă. Nu a oprit nimeni la bugetul de stat nimic faţă de ceea ce a promis. Este o regândire şi o aşezare a modului în care banii se alocă comunităţii locale aşa cum structurile asociative au dorit. Discuţia la care fac dânşii referire este o discuţie care a avut loc, dacă nu mă înşel la final de ianuarie şi în urma acelei discuţii şi în discuţiile din Parlament a reieşit această ultimă variantă pe care Parlamentul a aprobat-o.

Nu Teodorovici a schimbat cifrele. Acestea sunt declaraţii iresponsabile pe care, din păcate, le fac fără niciun fel de temei numai unele persoane ca să-şi reprezinte cu mai mare tragere de inimă comunităţile. O să clarificăm, o să-i invit la discuţii ca să vedem exact care sunt paşii care au fost parcurşi din momentul în care bugetul a fost pus pe site pentru consultare publică şi până în momentul în care legea s-a aflat în Monitorul Oficial pentru a avea o discuţie clară cu toate cele patru structuri asociative pentru a vedea încă o dată care au fost paşii şi cum s-a ajuns", a spus Eugen Teodorovici. 

Precizare despre rambursarea TVADe asemenea, referitor la rambursarea TVA el a menţionat că în spaţiul public se fac foarte multe afirmaţii neadevărate. "Nu s-a jucat nimeni cu nimic (cu rambursarea TVA - n.r.), nu sunt nici spion rus, plătesc şi taxe la stat, nu am imunităţi. Doar dacă s-ar citi legislaţia în vigoare atunci lucrurile ar fi foarte clare. Numai că, din păcate, în România, şi fiind probabil în ajun de campanie electorală şi văd că avem şi anul acesta şi anul viitor perioadă de campanie, mi-aş dori să nu mai fie o astfel de abordare, dar cred că îmi doresc şi rămân cu dorinţa pentru că sigur colegii din opoziţie nu înţeleg decât să facă tipul acesta de campanie", a mai declarat Teodorovici.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22