Teodorovici, despre investiția Franței în România: Locul șase în top

Vlad Manolache / 06 dec 2018 / 19:36 Salveaza PDF Comentarii
Eugen Teodorovici
Descriere foto: Eugen Teodorovici

Eugen Teodorovici a vorbit despre puterea parteneriatului strategic dintre Franța și România.

Ministrul Finanţelor a participat joi la Forumul economic franco-român de la Paris organizat de Ministerul francez al Economiei şi Finanţelor, cel mai mare eveniment economic din cadrul Sezonului Cultural Franţa-România.

În deschiderea evenimentului, Eugen Teodorovici, împreună cu omologul său francez, Bruno Le Maire, a subliniat importanţa consolidării legăturilor economice, ştiinţifice şi culturale dintre cele două ţări.

"Reprezintă o dovadă a încrederii"

"Franţa este un partener strategic al României, cu investiţii directe de 2,33 miliarde de euro, sumă care o situează pe locul șase în topul investitorilor străini în România. Investiţiile franceze sunt foarte importante în toate sectoarele economice din România, cu 8.774 de firme cu capital francez, implicate cu precădere în sectoarele auto, bancar şi asigurări, distribuţie, industrie farmaceutică şi energie. Prezenţa unora dintre cei mai importanţi investitori francezi, reprezintă o dovadă a încrederii în potenţialul economiei româneşti", a afirmat Teodorovici.

În cadrul forumului, ministrul român al Finanţelor a prezentat măsurile adoptate de Guvern pentru sprijinirea mediului de afaceri şi încurajarea investiţiilor prin reducerea poverii fiscale şi a subliniat importanţa unui dialog cu privire la strategii şi parteneriate în sectoare importante pentru viitorul celor două ţări.

 

 


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24