Teodorovici, declaraţie privind deficitul în primele două luni

Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici

Ministrul Teodorovici afirmă că deficitul de 5,4 miliarde de lei în primele două luni se încadrează în ceea ce am estimat pe primul trimestru.

Deficitul de 5,4 miliarde de lei înregistrat în primele două luni ale acestui an se încadrează în graficul estimat pe primul trimestru, iar ca pondere în venituri la nivelul bugetului luna februarie este peste plan, a declarat, marţi, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, la Antena 3.

'Pe primele două luni ale acestui an, am depăşit planul de încasări stabilit pentru 2018 cu 21,5%, faţă de primele două luni ale anului trecut, deci veniturile au crescut foarte mult. Pe partea de cheltuieli este adevărat că au crescut undeva cu 38%, dar aceste cheltuieli vin din mai multe zone. În primul rând, să spunem pe partea de investiţii: cu 4 miliarde de (lei - n. r.) mai mult decât la începutul anului trecut pe primele două luni, bunurile şi serviciile, la fel partea de salarii şi asistenţa socială, respectiv pensii şi salarii, pentru că ne-am asumat şi aceste cheltuieli şi au fost prevăzute în bugetul anului 2018. Deci, nu este niciun fel de surpriză. Mai mult, deficitul de 5,4 miliarde de lei pe primele două luni se încadrează în ceea ce noi avem estimat sau anticipat deficit pe primul trimestru. Noi suntem în graficul estimat. Sunt cifre pe care noi, în Parlament, le-am analizat şi le-am adoptat cu toţii', a explicat Teodorovici.

Acesta a precizat că, în general, luna februarie este o lună 'scăzută' din punct de vedere al colectării, dar în acest an 'luna februarie este peste plan'.

'Februarie este o lună scăzută din punct de vedere al colectării şi ca pondere în final în ceea ce înseamnă venituri la nivelul bugetului, iar acum este peste plan. Acesta este un semn foarte bun. Acest februarie din 2018 este peste plan, chiar şi luna februarie, nu doar cumulate cele două luni', a mai spus Teodorovici.

[citeste si]

Potrivit datelor publicate luni de Ministerul Finanţelor Publice, bugetul general consolidat a înregistrat un deficit de 5,5 miliarde lei, respectiv 0,59% din PIB în primele două luni din 2018, în contextul în care veniturile la buget au fost cu 21,3% mai mari comparativ cu perioada similară a anului trecut, iar cheltuielile cu 38,5%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel