Teodorovici: Avizul CSAT, consultativ. Bugetul, neschimbat

Avizul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) pe proiectul privind rectificarea bugetară este consultativ, nu obligatoriu, iar Executivul 'va rămâne' pe forma publicată luni pe site-ul ministerului, a declarat, la România TV, ministrul Eugen Teodorovici. 

'Avizul CSAT este consultativ, nu este o obligaţie, trebuie să fie consens în cadrul CSAT. Chiar dacă nu e consens după şedinţa de mâine nu înseamnă ca e şi obligatoriu avizul. Ce am postat azi pe site-ul Ministerului de Finanţe asta este forma cu care mergem mâine în CSAT, pentru care aducem argumente pentru fiecare structură în parte. Vom vedea dacă mai sunt şi alte contraargumente sau prezentări în cadrul CSAT din partea celorlaltor structuri, dar noi pe această formă rămânem, nimic altceva', a precizat Teodorovici.

Banii se duc unde trebuie

Acesta a precizat că banii tăiaţi de la unii ordonatori de credite se duc acolo unde este nevoie, precum pensii, salarii, pesta porcină. 'Dacă am taiat per total aproximativ 150-170 milioane lei, banii ăştia se duc acolo unde este nevoie, că vorbim de pensii, de salarii, de pesta porcină, de alte nevoi pe care le are bugetul. Pe site se vede o alocare în plus de 50 milioane lei la ANSVSA pentru despăgubiri şi ce mai are nevoie agenţia în momentul de faţă.(...) Noi alocăm cât au cerut dânşii azi, dar se fac analize şi, pe măsură ce se înaintează şi se ştie exact suma, cei de la ANSVSA vin la noi, la Ministerul Finanţelor şi alocăm sumele astfel încât toată lumea să fie despăgubită pentru fiecare neplăcere creată de această situaţie neplăcuta din România', a explicat Eugen Teodorovici, adăugând că vor fi alocaţi bani şi la fondul de rezervă la dispoziţia Guvernului, care în momentul de faţă este zero.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel