Teodorovici, amnistie. Contribuabilii, direct vizați: "Vom şti exact cât datorează"

ANAF
ANAF

Eugen Teodorovici, ministrul de Finanțe, a explicat ce se va întâmpla cu amnistia fiscală, în cadrul emisiunii Punctul de Întâlnire, de la Antena 3.

"În următoarele zile, se va definitiva un astfel de proiect. Acesta prevede respectarea cadrului legal european. Dăm o şansă unor companii să reintre în companie ca actori activi. Mediul privat trebuie să înţeleagă că vor avea multe posibilităţi de a veni împreună cu aceste companii. Vom ataca întreaga economie: vor fi şi companii de stat sau private cu datorii la stat, cele care nu au datori la stat, dar pentru care trebuie să găsim o compensaţie, și persoanele fizice", a spus Teodorovici.

Persoanele fizice

"Persoanele care au declarat veniturile pe 2018 au de plătit, până în 2019 martie, obligaţiile fiscale. Dacă plătesc până în decembrie, au reducere 5%. În cazul persoanele fizie cărora în ultimii cinci ani de zile nu le-a fost trimisă decizia de impunere, am cerut ANAF să facă o centralizare pe fiecare contribuabil. Vom şti exact cât datorează fiecare statului.

Va fi obligaţie de plată până în martie 2019, dar vom acorda un mecanism de stimulare a acestei plăți până în decembrie. Adică vom acorda nişte reduceri substanţiale pentru ca aceste persoane să plătească până la final de an (...) Vom ieşi în următoarele săptămâni cu discuţii în Guvern, în coaliţie şi apoi în mod public vom prezenta mecanismul", a adăugat ministrul Finanțelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel