Teodorovici: Am vrut să merg la Cotroceni. Mi-a zis: "prea târziu"

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a explicat, vineri seară, la Antena 3, că nu a înţeles de ce Klaus Iohannis a întors Codul fiscal în Parlament.

"Decizia de astăzi poate afecta întreaga economie: de la buget, salarii, educaţie, tot; inclusiv liniştea pe care piaţa acum o resimte. Cred că este prima oară în istoria României când un astfel de Cod primeşte un vot în unanimitate. La momentul la care s-a dat votul din comisia de buget-finanţe, acei parlamentari din opoziţie au dat un vot în neştiinţă? Un Guvern întreg, cu specialiştii săi, un Parlament întreg, cu specialiştii săi, au dat un vot pentru acest Cod.

Administraţia Prezidenţială, cu o echipă mult mai restrânsă de specialişti, a trimis Codul înapoi. Aş fi vrut să am şi eu un argument clar pentru acest demers. Ar fi fost normal ca înainte de o astfel de decizie să existe consultări şi clarificări. Noi am trimis la Preşedinţiei toate datele cerute, absolut tot ce s-a cerut", a spus ministrul Finanțelor.

Eugen Teodorovici a explicat că s-a oferit să meargă personal la Cotroceni, pentru a explica tot ce trebuie explicat în plus.

"Corect, am cerut ca, dacă se consideră că este necesar, să merg şi să prezint toate argumentele care au stat la baza adoptării acestui Cod fiscal. Răspunsul a fost unul de genul "prea târziu". Adică decizia era deja luată şi nu mai putea fi discutată", a subliniat ministrul la Antena 3.

VEZI ȘI: Vochițoiu (UNPR): Fiind o problemă de guvernare, vom susține CODUL FISCAL

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel