Teodorovici: Preţurile trebuie exprimate în lei. Asta este prevederea legală

Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici

Preţurile în România trebuie exprimate în lei şi eventual poate fi menţionat pentru cei care doresc echivalentul în euro, a declarat vineri ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, la Palatul Victoria. 

Întrebat dacă are în vedere măsuri de protecţie a consumatorilor în cazul preţurilor la case şi maşini care sunt exprimate în euro, Teodorovici a răspuns ca a discutat cu guvernatorul Mugur Isărescu despre acest subiect şi că acesta ar trebui clarificat, deoarece preţurile în România sunt în lei. "Este un lucru pe care l-am ridicat în discuţia cu domnul guvernator. Din punctul meu de vedere trebuie foarte clar acest lucru clarificat. În România sunt exprimate în lei, eventual poate fi pus echivalentul în (euro n.r.). O astfel de abordare într-adevăr poate duce la slăbirea leului, şi acest lucru trebuie clarificat. Sunt preţuri în România, sunt în lei. Şi se poate menţiona pentru cei care doresc echivalent în euro şi nimic altceva", a spus Teodorovici. 

Problema va fi discutată în Consiliul de Supraveghere Macroprudenţială



De asemenea, întrebat dacă va lua vreo măsură în acest sens, ministrul a răspuns: "sigur da". "În Consiliul de Supraveghere Macroprudenţială. V-am spus că la ultima întâlnire cu domnul guvernator am ridicat această problemă şi vom discuta acum pe agendă, din alte puncte pe care o să le propunem, şi acesta fiind unul dintre ele. Adică preţurile să fie clar exprimate în lei. Suntem în România şi asta este prevederea legală", a mai afirmat ministrul Finanţelor.

Vezi şi: Alegeri prezidențiale 2019. SONDAJ Botoşani rezultat

Ajutor de stat pentru crescătorii de ovine

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel