Urmărește emisiunea live


Teodorovici: BNR îşi cam depăşeşte, din păcate, o parte din atribuţii

Teodorovici
Teodorovici

BNR îşi depăşeşte în ultima perioadă o parte din atribuţii, a afirmat, miercuri, ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, în contextul declaraţiei recente a economistului şef al BNR, Valentin Lazea, potrivit căreia marea majoritate a societăţilor de administrare ale Pilonului II se gândeşte să se retragă din România din cauza condiţiilor impuse prin OUG 114. 

"Cred că a fost aşa acolo într-o discuţie pe un anumit subiect. Domul Lazea este economistul şef al Băncii Centrale. Nu cred că are în sarcini şi atribuţii astfel de acţiuni şi nu cred că reprezintă punctul de vedere al Băncii Centrale. Dacă cumva reprezintă, atunci rog BNR să-şi exprime punctul de vedere pe acest subiect. Acum dacă vreţi să aveţi şi o ştire, eu cred că BNR în ultima perioadă îşi cam depăşeşte, din păcate, o parte din atribuţii. Pentru că sunt fel de del de declaraţii, fel de fel de discuţii care nu-şi au rostul mai ales în zona publică", a spus Eugen Teodorovici. 

Reglementări în ceea ce priveşte OUG 114


El a spus că din discuţiile pe care le va avea cu reprezentanţii Asociaţiei Române a Băncilor pe marginea OUG 114 va rezulta un pachet de reglementări. 

"Tot ce pot să vă spun este că ce va ieşi din discuţia cu Asociaţia Română a Băncilor va trebui să fie un pachet. Nu discutăm separat de rupere: taxă faţă de ROBOR legat partea de active financiare. Discutăm la pachet şi de modul de calcul al unui alt nivel de referinţă, rupere sau nu, ce rămâne masa impozabilă, ce acte se modifică, 114, 50 sau 52. Deci va fi totul agreat la pachet şi la pachet mergem cu ele. Nu facem greşeala să mergem separat", a mai spus Teodorovici. 

Vezi şi: Kovesi, vot LIBE. Bolcaș, prima reacție: Să nu uităm că… - exclusiv

Rezultat vot Kovesi LIBE. Reacția lui Mircea Badea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel