Teodor Meleșcanu nu renunță încă la șefia Senatului. Politicianul nu a negat o nouă candidatură

Teodor Meleșcanu
Teodor Meleșcanu

Președintele Senatului, Teodor Meleșcanu, a spus că își va asuma prerogativele în continuare.

Teodor Meleșcanu a declarat că își va asuma prerogativele pe care le are până la publicarea în Monitorul Oficial a deciziei CCR, care declară nelegală numirea sa în fruntea Senatului. Conform Mediafax, diplomatul nu exclude o nouă candidatură pentru șefia Senatului.

„A fost admisă sesizarea. Având în vedere că este o premieră așteptăm considerentele CCR pentru a proceda în consecință. (....) Până la publicarea in MO, partea I, eu îmi asum în continuare prerogativele pe care le am. După publicare vom face tot ce este necesar pentru a găsi cea mai bună soluție în acest caz", a spus Teodor Meleșcanu, în cadrul unei conferințe de presă, la Senat.

Toate variantele sunt posibile

 

Întrebat dacă ia în calcul să candideze din nou pentru șefia Senatului, Meleșcanu a afirmat că vor exista consultări și că toate variantele sunt posibile.

„Vom vedea după ce se publică în Monitorul Oficial. O să avem consultări, vedem. Toate posibilitățile sunt deschise", a subliniat Meleșcanu.

CCR a decis că numirea sa a fost nelegală

 

Judecătorii Curții Constituționale au decis că Teodor Meleșcanu a fost ales nelegal în funcția de președinte al Senatului. CCR a dezbătut sesizarea de neconstituționalitate a parlamentarilor ALDE, PNL, PMP, UDMR și a unor senatori neafiliați privind alegerea lui Teodor Meleșcanu în funcția de președinte al Senatului.

Teodor Meleșcanu a fost ales pe 10 septembrie 2019, la propunerea PSD, președinte al Senatului.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27