Teodor Meleşcanu, întrebat dacă postul său se află printre cele 'remaniabile'

Ministrul Teodor Meleşcanu a spus, luni, 15 ianurie, că nu intenţionează să îşi dea demisia din Executiv. De asemenea, a declarat că situaţia politică actuală nu afectează activitatea ministerului său.

Ministrul de Externe Meleşcanu a fost întrebat dacă postul său se află printre cele 'remaniabile' şi dacă disensiunile dintre premierul Mihai Tudose şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, au influenţă asupra activităţii Ministerului Afacerilor Externe.

'Orice membru din Guvern este remaniabil (...) din acest punct de vedere, însă, nu pot să vă dau un răspuns, că nu eu mă remaniez. Vă asigur că nu am de gând să îmi dau în niciun caz demisia. Deci este vorba de o decizie pe care o va propune primul-ministru şi care va fi acceptată, aprobată de liderii coaliţiei de guvernare PSD şi ALDE', a afirmat şeful diplomaţiei române.

Politică externă

El a punctat că politica externă este una ce are ca obiect interesele naţionale şi nu poate fi tulburată de tensiunile din politica internă.

'Nu are nicio influenţă asupra politicii externe, care este o politică naţională, nu este o politică de partid sau ideologică, este o politică în măsură să reflecte promovarea intereselor naţionale. (...) Şi acest lucru îl facem şi unii dintre noi chiar ştim cum să o facem în continuare, indiferent de condiţiile în care ne desfăşurăm activitatea', a arătat Meleşcanu.

[citeste si]

Şeful diplomaţiei române a fost prezent la lansarea preşedinţiei bulgare a Consiliului Uniunii Europene, la Reprezentanţa Comisiei Europene la Bucureşti, potrivit Agerpres.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel