Teodor Meleșcanu, declarații neașteptate pentru lumea politică

basescu-l-a-propus-pe-teodor-melescanu-la-sefia-sie-senatorul-a-acceptat-si-s-a-autosuspendat-din-pnl-133490
basescu-l-a-propus-pe-teodor-melescanu-la-sefia-sie-senatorul-a-acceptat-si-s-a-autosuspendat-din-pnl-133490

Teodor Meleșcanu, șeful SIE, a declarat că serviciul pe care îl conduce nu se implică în campania electorală, în ciuda zvonurilor care au circulat în anii trecuți în care au avut loc alegeri. În plus, acesta nu a exclus o posibilă candidatură la prezidențiale.

„SIE e considerat de foarte multă lume ca un fel de briceag elevețian cu care poți să rezolvi orice. Un instrument mic, un cuțit, cu care poți să schimbi șuruburi, să repari o motocicletă, o mașină. Din păcate, în momentul în care ai o asemenea imagine, este foarte greu pentru politicieni, pentru publicul larg, să nu creadă că tu nu poți să faci și alte lucruri, inclusiv în materie politică”, a spus Teodor Meleșcanu la Digi24.

El a explicat că este singurul din cadrul SIE care ține legătura cu politicienii.

Teodor Meleșcanu vrea să candideze la președinție

Teodor Meleșcanu a spus că se va întoarce în politică, după această „paranteză deschisă”, cum a numit el mandatul la conducerea SIE.

„Îmi place, mi se potriveşte şi aş dori să o exercit în continuare, dar sunt conştient că se va termina la un moment dat sau altul, dar asta nu înseamnă că viața mea s-a terminat. Percep poziţia de director al SIE ca o paranteză în cariera politică, o paranteză deschisă, care oricând îmi va da posibilitatea să revin. Mă gândeam că ar fi mare păcat să nu pot fructifica toate informațiile pe care le-am obţinut în această perioadă”, a spus el.

Teodor Meleșcanu a continuat: „Fructificarea se poate face într-o singură situaţie, în care ai o poziţie care îţi dă autoritate şi ai prerogative pe un anumit domeniu, că e politică de securitate, de apărare, cunoşti foarte mulţi oameni din spatele scenei. Dacă e să fac o paralelă a SIE, mă gândesc la perioada din tinereţe când am jucat polo. Era o diferenţiere foarte clară între ceea ce se întâmplă la suprafaţă, spectaculos şi frumos, şi ceea ce se întâmplă sub apă, unde se dau picioare, coate. Sunt două lumi paralele. E foarte important nu să ai o informație, dar să înţelegi de ce s-au întâmplat anumite lucruri”.

Întrebat dacă ia în considerare o posibilă candidatură la prezidențiale, șeful SIE a răspuns: „N-am discutat cu nimeni asemenea chestiuni. Din punctul meu de vedere, sunt disponibil, în cazul în care va exista un interes”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel