Teodor Meleșcanu, prima zi a vizitei oficiale în Croația. Ce s-a decis

Scutaru Cristina / 08 Martie 2018 / 23:03 Salveaza PDF Comentarii
Teodor Melescanu, Romania
Descriere foto: Teodor Melescanu, Romania

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, efectuează, în perioada 8-9 martie 2018, o vizită oficială în Republica Croația.

Astăzi, 8 martie 2018, a avut loc inaugurarea Consulatului onorific din Split, în prezența ministrului român de externe, a reprezentanților ministerului afacerilor externe și europene al Republicii Croația, a autorităților centrale croate, a celor din Județul Split - Dalmația, a reprezentanților mediului de afaceri, precum și a membrilor comunității românești din regiune. Noul consul onorific al României la Split, Stepan Roglic, este un cunoscut om de afaceri croat.

În alocuțiunea susținută cu această ocazie, ministrul Teodor Meleșcanu s-a referit la "minunatele punți de legătură între cele două state, reprezentate de comunitatea croată din România și comunitățile română și românofone din Croația". A menționat numărul în creștere al turiștilor români care vizitează Croația, orașul Split și împrejurimile sale fiind o destinație preferată în rândul acestora. A subliniat că deschiderea consulatului onorific va oferi noi oportunități pentru intensificarea și diversificarea relațiilor bilaterale, una dintre principalele atribuții ale noului oficiu fiind acordarea de sprijin comunității române de pe plan local și cetățenilor români care vizitează Croația.

Relațiile bilaterale foarte bune

În cadrul întâlnirii cu Luka Burilovic, președintele Camerei de Economie a Croației și cu membri ai conducerii Camerei au fost reliefate relațiile bilaterale foarte bune și posibilitatea de intensificare a cooperării în domeniile în care există încă un important potențial neexploatat.

A fost subliniată necesitatea identificării și dezvoltării unor proiecte comune în domenii de interes reciproc precum energie, infrastructură, transport, turism, agricultură.

[citeste si]

A fost exprimată speranța că Memorandumul de cooperare între Camera de Comerț și Industrie a României și Camera de Economie a Croației, semnat în luna iunie 2017, va contribui la intensificarea cooperării între oamenii de afaceri români și croați.

Cei doi interlocutori au subliniat posibilitățile de colaborare existente și în cadrul Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26