Teodor Meleșcanu, patru proiecte pentru Cotroceni. "Războiul bate la ușă"

Teodor Meleșcanu a declarat, într-un interviu pentru ziare.com, că are 20% în sondaje, dar și că invită pe toată lumea la vot, indiferent pe cine votează. Mai mult, candidatul independent la Președinție și-a dezvăluit proiectele, dacă va ajunge președintele României. 

ALEGERILE PREZIDENȚIALE 2014. Întrebat cât are în sondajele pentru alegerile prezidențiale 2014, Teodor Meleșcanu a răspuns: "20%. Nu am facut sondaje, dar am niște studii sociologice pe care mă bazez. Eu invit pe toată lumea să vină la vot. Studiile sociologice estimează că participarea va fi de 50-55%. 30% nu s-au hotărât. Eu mi-aș dori să mă voteze pe mine, dar e important să vina lumea la vot indiferent pe cine votează". 

"Nu e treaba președintelui să spargă majorități"

ALEGERILE PREZIDENȚIALE 2014. Teodor Meleșcanu a precizat că va avea mereu o întrebare pentru premier și pentru miniștri, legată de criteriul profesionalismului: "au experiența și aptitudinile necesare pentru aceasta funcție?". Candidatul la Președinție a precizat, în ceea ce privește desemnarea premierului că "îl avem pe Victor Ponta, premier legitim, desemnat de o majoritate.(...) Nu e treaba președintelui să spargă majorități și să creeze altele. Premierul este responsabilitatea majorității și cel pe care îl va propune ea, cu acela voi lucra". 

Patru propuneri pentru Cotroceni

ALEGERILE PREZIDENȚIALE 2014. Cât despre propunerile sale, dacă va ajunge la Cotroceni, Teodor Meleșcanu spune că una dintre ideile sale este crearea unui "guvern de uniune națională sau de lărgire a majorității". "Suntem într-o situație foarte grea. Economic, România e confruntată cu mari probleme, mai ales la nivel micro, la nivelul vieții de zi cu zi motorul economic e gripat, de la micul întreprinzator, la marile companii. Avem o problema si din punctul de vedere al securității noastre în zonă. Războiul bate la ușă, avem conflictul din Ucraina. (...) E nevoie mai mult ca oricând de o adunare a tuturor forțelor care doresc să lucreze pentru această țară. Nu trebuie să cădem din nou în jocul "ce vine de la Opoziție e prost pentru majoritate" și invers. Dacă îl continuăm, nu facem decât să ne erodăm orice șansă ca România să devina un partener important și viabil în UE și NATO". 

ALEGERILE PREZIDENȚIALE 2014. În plus, Teodor Meleșcanu mai are în vedere, dacă va ajunge pe scaunul de la Palatul Cotroceni, următoarele: recomasarea alegerilor prezidențiale cu cele parlamentare, reducerea numărului de parlamentari la 324 și reducerea mandatului prezidențial de la 5 la 4 ani. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel