Tensiuni Coreea de Nord. China crește schimburile comerciale cu Phenianul, în ciuda avertismentelor lui Trump

kim jong un
kim jong un

Comerțul Chinei cu Coreea de Nord a crescut cu peste 10% în perioada ianuarie-iunie față de aceeași perioadă a anului trecut, în ciuda presiunilor din partea Statelor Unite.

Săptămâna trecută, președintele american Donald Trump a atras atenția asupra comerțului Chinei cu Coreea de Nord, spunând că schimburile au crescut cu aproape 40% în primul trimestru al anului. 

China a afirmat în repetate rânduri că aplică în totalitate sancțiunile Organizației Națiunilor Unite asupra Coreei de Nord și nu există nimic în neregulă cu ceea ce înseamnă "un comerț normal" cu Phenianul.

Purtătorul de cuvânt al Huang Songping, serviciul vamal chinez, a declarat într-un briefing cu privire la cifrele generale ale comerțului din China că, schimburile cu Coreea de Nord a crescut cu 10,5%, până la 2,55 miliarde dolari în primele șase luni ale anului.

În timp ce importurile Chinei din Coreea de Nord au scăzut cu 13,2%, până la 880 milioane USD în perioada ianuarie-iunie, exporturile către Coreea de Nord au crescut cu 29,1%, ajungând la 1,67 miliarde de dolari, relatează Reuters.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel