Tenis: Rusoaicele Sofia Dmitrieva şi Alija Merdeeva, suspendate pe viaţă pentru trucare de meciuri

Agenţia internaţională de integritate a tenisului (ITIA) a confirmat miercuri că jucătoarele ruse Sofia Dmitrieva şi Alija Merdeeva au fost excluse pe viaţă din tenis, ca urmare a implicării lor în cazuri de trucare a meciurilor, relatează EFE. 

Ambele jucătoare, partenere în proba de dublu în partidele investigate, au primit o interdicţie permanentă de a juca sau de a asista la orice eveniment de tenis autorizat sau girat de autorităţile de conducere ale tenisului, se arată în comunicatul ITIA.

Merdeeva, 928 WTA la simplu, 644 WTA la dublu, a fost implicată în două incidente de trucare a partidelor, în timp ce Dmitrieva, 1.191 mondial la simplu şi 939 la dublu, a fost implicată în şase tentative de trucare de partide, fiind acuzată în plus că nu a cooperat în derularea investigaţiei.

Cele două jucătoare au fost sancţionate pentru încălcarea Programului de anticorupţie al tenisului. Agenţia internaţională de integritate a tenisului este o structură independentă înfiinţată de organismele de conducere ale disciplinei pentru a promova, a încuraja, a spori şi a proteja integritatea tenisului profesionist în toată lumea, informează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel