Tenis. Karola Bejenaru nu va mai reprezenta România: Îmi iau altă cetățenie

Tenis Wimbledon
Tenis Wimbledon

Karola Bejenaru (20 de ani) a luat o decizie radicală pentru a ieşi dintr-o situaţie delicată, în care se află şi alte jucătoare talentate. 

Din cauză că sistemul românesc nu i-a creat mediul propice pentru a face pasul către tenisul mare, Bejenaru a hotărât să schimbe tricolorul cu drapelul Marii Britanii.

Tenismena română Karola Bejenaru va reprezenta Marea Britanie: "Sunt în proces de aplicare pentru cetăţenie"

Karola Bejenaru, aflată pe poziţia 889 WTA, va reprezenta Marea Britanie deşi este născută din părinţi români şi crescută în România, la Brăila. Ea s-a mutat în anul 2007 în Irlanda de Nord, alături de tatăl ei, care munceşte din greu să îi susţină cariera, iar acum este la un pas să rupă orice legătură cu ţara noastră.

Pentru a se bucura de aceleaşi condiţii ca şi jucătoarele britanice, Karola a aplicat deja pentru cetăţenie: "Deocamdată joc sub culorile României, dar sunt în proces de aplicare pentru cetăţenia britanică", a mărturisit tenismena pentru ProSport.

Cea mai bună din Irlanda de Nord

"Tatăl meu m-a înscris la Australian Open şi US Open în 2015, m-am bucurat când am fost acceptată direct pe tablourile principale la junioare. Dar a trebuit să mă retrag pentru că turneele respective presupuneau costuri foarte mari. Până de curând, tatăl meu a livrat pizza şi a făcut curat la cinematograf pentru a-mi susţine cariera", a mai povestit aceasta.

[citeste si]

Bejenaru s-a integrat în societatea britanică, iar oamenii din Belfast o consideră de-a casei. Acum este cea mai promiţătoare tenismenă din Irlanda de Nord şi are un scop înalt: "Nicio tenismenă nord-irlandeză nu a mai fost la fel de bine clasată ca mine (n.r. - Karola a atins locul 746 în anul 2016). Vrau ca Irlanda de Nord să fie mândră de mine şi să reprezint această ţară la turneele de Grand Slam", afirmă Karola Bejenaru, una dintre pierderile importante ale tenisului românesc, alături de Bianca Andreescu, cea care a devenit cea mai importantă jucătoare a Canadei după ce a început sportul alb în România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel