Tenis feminin. O fundaţie a salvat a XIV-a ediţie a Trofeului ''Ilie Năstase''

Tenis
Tenis

Cea de a XIV-a ediţie a Trofeului ''Ilie Năstase'' din circuitul ITF, singurul turneu internaţional de tenis senioare care se desfăşoară în acesta an în Transilvania şi Banat, va debuta sâmbătă la Arad.

După cum a spus directorul turneului, Anela Freer, preşedinte a Tenis Fan Arad, în conferinţa de presă pe care a susţinut-o joi, la turneul dotat cu premii în valoare de 15.000 de dolari iau parte jucătoare din peste 20 de ţări.

Întrucât nu am găsit sprijin la autorităţile locale, Centrul Cultural Judeţean Arad excluzând în mod inexplicabil turneul de tenis din calendar, iar apoi refuzând finanţarea lui pe bază de proiect, am apelat la ajutorul prietenilor. Deoarece în afara banilor necesari pentru premierea sportivelor, primiţi de la Federaţia Română de Tenis, organizarea competiţiei implică şi alte costuri. Şi aşa am ajuns la Fundaţia non-profit 'Alber' din Arad (preşedinte Adrian Iva), care mi-a acordat întregul sprijin, salvând practic turneul, a declarat Anela Freer.

Vedeta principală a turneului 

În continuare, aceasta a arătat că poate vedeta principală a turneului din acest an este Andreea Mitu, care s-a aflat nu demult în Top 100 WTA la simplu şi care a câştigat recent BRD Bucharest Open, în proba de dublu, împreună cu Irina Begu, aflată la al patrulea turneu după ce a revenit pe teren, la scurt timp după ce a născut.

Favorita principală a turneului este Elena Cadar (locul 622 WTA), urmată de japoneza Satsuki Takamura (626), Georgia Crăciun (650), Ioana Roşca (674), Cristina Ene (714), bosniaca Nefisa Berberovic (769), Gabriela Duca (802), Andreea Mitu (812) etc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel