Tenis. Ana Bogdan, performanță impresionantă pentru România

Ana Bogdan foto: Twitter / @WTA
Ana Bogdan foto: Twitter / @WTA

Victoria superbă obținută de Ana Bogdan, azi noapte, în sferturile de finală ale turneului de la Bogota, este sinonimă cu o performanță incredibilă pentru tenisul românesc.

Astăzi, jucătoarea din Sinaia joacă pentru calificarea în finala competiției din Columbia în fața Annei Karolina Schmiedlova.

Succesul cu chilianca Daniela Seguel, scor 6-1, 6-1, a propulsat-o pe Ana până pe locul 66 în topul mondial. Astfel, în acest moment, România are 6 jucătoare în primele 70 ale lumii, performanță pe care o mai ating în acest moment doar SUA și Rusia, echipe mari ai tenisului mondial, informează GSP.

În plus, România are și liderul mondial, pe Simona Halep, care conduce detașat, cu 8140 de puncte, cu peste 1.200 în fața următoarei clasate. Celelalte sportive tricolore din TOP 70 sunt Sorana Cîrstea (34), Irina Begu (38), Mihaela Buzărnescu (40) și Monica Niculescu (64).

Ana Bogdan (25 de ani) se află la a doua semifinală consecutivă după ce săptămâna trecută a reușit o performanță similară și la Monterrey, unde a fost oprită din drumul spre finală doar de fostul lider mondial Garbine Muguruza (locul 3 WTA).

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel