Tenaris Silcotub. Bonus pentru salariaţi, promis de conducere

Conducerea producătorului de ţevi fără sudură din Zalău, Tenaris Silcotub, şi-a exprimat disponibilitatea pentru acordarea unui bonus salariaţilor nemulţumiţi de creşterea salarială anuală oferită de companiei. 

Conducerea producătorului de ţevi fără sudură din Zalău, Tenaris Silcotub, şi-a exprimat disponibilitatea pentru acordarea unui bonus salariaţilor nemulţumiţi de creşterea salarială anuală oferită de companiei. Promisiunea vine după eşuarea negocierilor anuale dintre sindicat şi conducerea companiei, privind creşterile salariale, angajaţii organizând în acest context, la finalul lunii iulie şi începutul lunii august, două proteste de stradă, deoarece prevederile actualei Legi a Dialogului Social au împiedicat declanşarea unui conflict de muncă.

Negocierile au fost suspendate

Liderului sindicatului Metalugistul din cadrul companiei, Alexandru Rus, a precizat joi, pentru Agerpres, că deşi negocierile au fost suspendate, a avut miercuri o întâlnire personală cu managerul general al Tenaris Silcotub, Mihaela Popescu, obţinând promisiunea acordării unui bonus pentru angajaţi.

"Am avut o întâlnire, doar noi doi, ieri, la Zalău. S-a făcut un pas, în sensul că şi-a exprimat disponibilitatea pentru acordarea unui bonus, a unei prime, împărţită în două, respectiv o parte acum şi o parte la iarnă, fără să spună şi valoarea acestei primei, dacă oamenii ar fi dispuşi să mai lucreze şi sâmbetele şi duminicile. (...) Nu cred că oamenii vor fi mulţumiţi. Ei vor o creştere a salariului de bază. Dar e un semn bun că măcar conducerea încearcă să mai dialogheze cu noi. Există un oarecare interes pentru se rezolva această problemă. (...) Au interes ca oamenii să înceapă să lucreze măcar sâmbetele şi duminicile suplimentar. Mi-a spus să le transmit că dacă oamenii nu vor să muncească, atunci vor reduce personalul, să se lucreze numai de luni până vineri. Nu e nicio spaimă, pentru că oamenii şi a şa pleacă. Sunt unii care nici măcar nu mai anunţă, ci pur şi simplu nu mai vin a doua zi la lucru", a precizat liderul de sindicat. 

Discuţii la Ministerul Muncii

În altă ordine de idei, Alexandru Rus s-a deplasat joi, la Bucureşti, pentru a discuta cu reprezentanţii Ministerului Muncii o serie de modificări pe care sindicaliştii din domeniul siderurgiei le doresc a fi făcute Legii Dialogului Social, dar şi pentru a solicita prelungirea condiţiilor speciale de muncă avute în vedere la salarizarea celor ce muncesc în acest domeniu, condiţii care ar urma să dispară începând cu 2019. 

"Azi am avut o discuţie cu inspectorul general de la Inspecţia Muncii, Dantes Nicolae Bratu, căruia i-am spus problemele de la noi, iar la Ministerul Muncii am discutat cu secretarul de stat Adrian Rândunică şi am reuşit să obţin o garanţie că ne vor prelungi condiţiile deosebite de muncă. Am discutat şi de modificarea Legii Dialogului Social. Am fost împreună colegul de la Călăraşi şi cu secretarul general al Confederaţiei Naţionale Sindicale Cartel ALFA, Sorin Dandea. Eu sper să se mişte lucrurile", a conchis liderul de sindicat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel