Televiziunile, taxate în plus de Guvern

Furnizorii de servicii de internet, inclusiv prin telefonia mobilă, vor fi obligați să verse 1% din încasările lunare la Fondul Cinematografic, prin care sunt subvenționate filmele românești. De asemenea, va fi majorată şi contribuția din contravaloarea minutelor de publicitate contractate de posturile de televiziune publice și private.

Noile taxe vor fi introduse de Guvern, prin ordonanță de urgență. Documentul introduce mai multe surse de alimentare pentru Fondul Cinematografic, printre care și colectarea unei contribuții de 1% din încasările lunare realizate de furnizorii de servicii de internet, inclusiv prin serviciile de telefonie mobilă, cu mențiunea, fără detalii, că o astfel de contribuție "se adaugă prețului pentru serviciile oferite".

Este prevăzută și colectarea unei contribuții de 1% din prețul de vânzare și/sau închiriere a filmelor pe platforme de streaming video online de tipul VoD, SvoD, TvoD, PayPerView, plătibilă de operatorul economic care efectuează vânzarea și/sau închirierea. Astăzi, este prevăzută colectarea lunară a unei contribuții de 3% din prețul filmelor descărcate contra cost prin intermediul serviciilor de transmisie de date, inclusiv prin internet sau telefonie, potrivit profit.ro.

Guvernul va majora totodată de la 3% la 4% echivalentul contribuției din contravaloarea minutelor de publicitate contractate de posturile de televiziune publice și private, indiferent de modalitatea de radiodifuzare și inclusiv de organismele de televiziune cu circuit închis. Noile norme prevăd în continuare contribuția din publicitate, dar arată că aceasta nu va mai fi încasată de la agentul de publicitate, ci de la beneficiarul final al publicității.

Ordonanța pregătită menține în același timp alocările de 3% din prețul minutelor de publicitate vândute din spațiul programului propriu de către televiziunile prin cablu sau contribuția de 1% aplicată asupra veniturilor realizate lunar de firmele de cablu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel