TELEKOM, retragere de pe piaţa din România. Ce se întâmplă cu clienţii

Potrivit surselor din domeniu, negocierile pentru vânzarea TELEKOM România sunt extrem de avansate, ceea ce înseamnă că în curând gigantul de pe piaţa telecomunicaţiilor ar putea pleca din ţara noastră. 

La ora actuală, exitul Telekom cuprinde trei tranzacţii: televiziunea să fie cumpărată de RCS&RDS, partea de telefonie mobilă de Orange, iar reteaua fixă şi cea de internet urmând să revină lui Spas Roussev, reprezentantul bulgar al unui fond de investiţii rusesc, dacă negocierile se finalizează aşa cum s-au structurat acum, informează economica.net. 

Câţi bani vrea Telekom 

Nemţii vor să încaseze, pentru a vinde partea românească a companiei, aproximativ 1 miliard de euro. Cu toate astea, statul român este sceptic şi consideră că nu se va plăti mai mult de 400 de milioane de euro pentru această tranzacţie, conform unor surse guvernamentale. 

Telekom a avut în permanență probleme cu filiala din România din multiple motive: situația complicată a acționariatului (statul român deține o participație de 45,9% în divizia de telefonie fixă), problemele moștenite de la compania greacă OTE, dificultățile dintr-o piață extrem de competitivă pe care se bat alte trei companii mari (Orange, Vodafone, RCS).

Brandul Telekom e prezent în România din 2014. Compania germană a cumpărat încă din 2011 pachetul majoritar al OTE, operatorul elen care deținea la acel moment Cosmote și Romtelecom.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel