Tecău pierde finala de dublu de la Wimbledon pentru a treia oară

Horia Tecău şi Robert Lindstedt au pierdut sâmbătă finala de la Wimbledon în faţa cuplului Marray/Nielsen cu scorul de 6-4, 4-6, 6-7 (5/7), 7-6 (7/5), 3-6. Perechea româno-suedeză pierde astfel cea de-a treia finală consecutivă pe iarba de la Londra.

Luiza Chiroiu

[caption id="attachment_202902" align="aligncenter" width="540" caption="gsp.ro"][/caption]

Finala de dublu a băieţilor a început în jurul orei 19:00, pe Arena Centrală de la Londra, după încheierea partidei în urma căreia Serena Williams a devenit pentru a cincea oară campioană la Wimbledon.

Tecău şi Lindstedt au reuşit să se impună în primul set, câştigând la 4. Lupta a devenit din ce în ce mai aprigă, iar Marray şi Nielsen au preluat conducerea partidei, egalând situaţia după al doilea set. La finalul setului trei, Tecău şi Lindstedt s-au văzut conduşi cu 2-1 de către cuplul britanico-danez, după ce au pierdut la tie-break.

După două ore de joc, ploaia a determinat întreruperea meciului. Prelata care acoperă arena a fost trasă, astfel că meciul s-a reluat după 35 de minute.

Setul patru a fost spectaculos, Tecău şi Lindstedt fiind protagoniştii unei reveniri extraordinare. Cei doi au fost conduşi cu 5-2, dar au întors rezultatul şi au câştigat la tie-break. Din păcate, ultimul set a fost adjudecat destul de clar de Marray şi Nielsen. Aceştia au izbutit break-ul pe serviciul lui Horia, avantaj pe care, odată creat, au ştiut să-l conserve până la final.

Tecău şi Lindstedt, cap de serie numărul cinci, ratează pentru a treia oară consecutiv titlul de la Wimbledon. Dacă anul trecut ei au pierdut în faţa fraţilor Bob şi Mike Bryan (SUA), anul acesta, perechea româno-suedeză a fost învinsă de cei care i-au eliminat în semifinale pe americani.

Surpriza este cu atât mai mare, cu cât Tecău şi Lindstedt erau consideraţi favoriţii finalei, atât prin prisma rezultatelor bune din ultimii ani, cât şi datorită parcursului excelent de la acest turneu. Mai mult, Marray şi Nielsen au participat la Wimbledon pentru că erau deţinători ai unui wild card, adică fuseseră invitaţi să participe la turneu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel