Teama lui Bogdan Chirieac. Ce ar putea cere Klaus Iohannis în fața Parlamentului

Analistul politic Bogdan Chirieac a făcut o previziune-sumbră cu privire la discursul președintelui Klaus Iohannis din Parlament, de la ora 12:00. 

”Îmi este teamă că președintele va solicita demisia Guvernului Grindeanu, după ce va îmbrăca totul într-un așa-zis atac împotriva justiției, necesitatea continuării luptei anticorupție și alte asemenea lucruri ce devin în ultima vreme mai degrabă lozinci decât chestiuni de profunzime.” anticipează Bogdan Chirieac, la Antena 3. Potrivit unor surse citate de analistul politic, președintele Klaus Iohannis chiar asta ar urma să facă, să ceară demisia Guvernului. 

Analistul politic este de părere că ”strada, fundamental, nu a avut nimic de-a face cu OUG 13. Nu iese nimeni în stradă pentru un text juridic. Acela a fost pretextul, ținta era căderea Guvernului. Dacă și președintele vine și subliniază că este necesară căderea Guvernului Grindeanu, lucrurile sunt clare, iar în privința Pieței Victoria protestul s-a mai epuizat după o săptămână, asta nu înseamnă că nu poate reveni.”

[citeste si]

”Câtă vreme lucrurile rămân în Parlament, rămân la nivel de Guvern, totul este în regulă. Ceea ce ar fi grav ar fi ca instituții din justiție să intervină în această luptă politică, ar fi grav ca lucrurile să degenereze în stradă, deja sunt două mitinguri, este grav acest lucru. Bine ar fi ca mitingurile să se oprească, iar lupta să meargă în Parlament. PSD poate ar trebui să dea dovadă de mai multă înțelepciune, fiindcă PNL nu are lider în acest moment, iar la USR sunt într-o zonă exotică, se doarme în Parlament, se face duș la toaletă.” a mai spus Bogdan Chirieac. 

Analistul politic a precizat că probabil este o scăpare că Liviu Dragnea nu l-a invitat pe Sorin Grindeanu astăzi în Parlament. Totodată, el speră ca DNA să închidă repede dosarul ”Ordonanța 13”: ”nu poți ancheta un Guvern pentru un act normativ, pentru o OUG”. 

”Guvernul, dacă e să cadă, să cadă în Parlament, nu pe stradă”, a subliniat Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel