Taxele locale, plătite prin SelfPay și Westaco, de la 1 ianuarie

Taxe
Taxe

Primarul sectorului 4, Daniel Băluţă, a declarat vineri că de la 1 ianuarie 2019 taxele locale se pot achita şi la staţiile de plată SelfPay şi în reţeaua Westaco.

"Începând de la 1 ianuarie 2019, modalităţile în care se pot plăti taxele şi impozitele locale în sectorul 4 se diversifică, astfel încât, pe lângă posibilitatea de a plăti în mod fizic la ghişeele Direcţiei de Taxe şi Impozite Locale (DTIL) sector 4 (...), oamenii se pot duce la orice reţea de supermarket unde există sistemul SelfPay, pe de o parte, şi se pot duce la entităţile care au sistemul de plată Westaco (...) Ca să mă exprim foarte simplist, oamenii pot să-şi plătească taxele la benzinărie sau la supermarket (...) fără să mai stea la cozi. Practic, de la două-trei puncte de colectare, ajungem să avem zeci de puncte la nivelul sectorului 4 şi sute de puncte în Bucureşti. Mai mult decât atât, pot să le plătească oriunde în ţară, folosind aceste sisteme de plată", a spus Băluţă, la o conferinţă de presă.

El a precizat că declaraţia de impunere, care va veni până pe 31 decembrie 2018, este însoţită de un cod bare care poate fi utilizat la plată la staţiile SelfPay şi în reţeaua Westaco.

De asemenea, primarul a afirmat că în plicul cu decizia de impunere se vor regăsi şi informări ale cetăţenilor privind datoriile către DTIL şi un prospect despre aplicaţia Primăriei sectorului 4 care poate fi utilizată de oameni pentru a semnala în caz de erori în deciziile de impunere.

Sisteme de plată online

El a spus că există şi sisteme de plată online - www.ghiseul.ro şi www.dgitl.ro - unde oamenii pot să-şi plătească taxele. Băluţă a menţionat că s-a reuşit generarea unei platforme online de plată şi rezervare a locurilor de parcare.

"Avem un card de identificare a fiecărui loc de parcare. Practic, tot până la sfârşitul anului, fiecare posesor de contract de parcare al Primăriei sectorului 4 va primi din partea noastră acest card care are două elemente de identificare - un cod QR şi un cod de bare. Acest cod arată corespondenţa dintre locul de parcare trecut pe contract şi zona fizică în care acesta se află, astfel încât ne va fi foarte uşor să identificăm maşinile ce ocupă ilegal locurile de parcare rezervate de alţi cetăţeni, ne va fi foarte uşor să sancţionăm şi va fi foarte uşor şi pentru cetăţeni să ştie exact ce se întâmplă cu locul lor de parcare. Cu ajutorul acestui cod de bare, la automatele şi în reţelele de care am vorbit înainte se poate plăti locul parcare. Acest card e însoţit şi de un dispozitiv, e un buzunar ce va fi lipit pe parbrizul maşinii, astfel încât să ne fie foarte uşor să avem acces la identitatea locului de parcare", a declarat primarul.

Alte două platforme disponibile până pe 1 martie 2019

Băluţă a informat că până pe 1 martie 2019 alte două platforme vor fi disponibile. "Discutăm despre certificatele de urbanism ce vor fi eliberate şi în online, utilizând semnătura electronică, şi pe de altă parte, pentru agenţii economici, obţinerea autorizaţiilor de funcţionare să poată să fie realizată în aceiaşi modalitate", a menţionat Băluţă.

El a precizat că de la 1 ianuarie 2019 taxa de salubrizare îşi va menţine cuantumul de 5,03 lei pentru persoane fizice, elementul de noutate fiind că nu vor plăti taxa copiii de până la 7 ani, în urma unei decizii de săptămâna acesta a Consiliului local. Băluţă a spus că le vor fi daţi banii înapoi celor care au achitat o taxă majorată, dacă instanţa va stabili că nivelul nu a fost corect calculat.

"În momentul în care vom avea finalitatea judecării pe fond, împreună cu colegii mei din Consiliul local vom lua o decizie, până atunci cu siguranţă şi în această parte a anului pentru cei care nu au plătit cuantumul acela iniţial de 6,50 lei, respectiv 9 lei, din momentul suspendării, valoarea e de 5 lei, deci există taxă, se aplică hotărârea anterioară (a Consiliului Local n.r.), e suspendată cea nouă şi funcţionăm pe cea veche", a adăugat Băluţă, precizând că abordarea privind valoarea de circa 5 lei a taxei este valabilă de câteva luni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel