Taxarea muncii, redusă. Chirieac, după anunțurile lui Teodorovici: Măsură de dreapta. Acel impozit trebuie redus

Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici

Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor, a anunțat că taxarea muncii trebuie redusă și că ar trebui ținută în țară forța de muncă, studenții să lucreze în România prin contracte încheiate cu universitățile, potrivit Antena 3. Ce spune analistul Bogdan Chirieac despre aceste două măsuri.

"Este absolut necesar"

"Probabil că această măsură (n.r taxarea redusă a muncii) va fi combinată cu altceva, de exemplu cu impozitarea pensiilor speciale, cerută de electoratul din România şi nu în număr mic. Am văzut la alegerile din 26 mai: 77% sunt pentru taxarea pensiilor speciale, cel puţin. Pe de altă parte, este absolut necesar să reduci impozitul pe muncă. Noi vrem ca oamenii să muncească şi, în funcţie de ce muncesc, să câştige. Acel impozit trebuie redus, este foarte ridicat. Impozitarea muncii în România este mult mai mare decât impozitarea capitalului, de exemplu.

Este o măsură de dreapta, binevenită, dacă mă întrebaţi.

Pe de altă parte, am văzut că tot domnul Teodorovici are în plan impozitarea pensiilor speciale, că este o întreagă discuţie în acest sens. Să vedem cum reuşesc să aducă de la multinaţionale mai mulţi bani, aici, unde produc plus valoare. Este o tendinţă, la nivel european, să obligi multinaţionalele să plătească mai multe impozite în ţara unde fac plus valoare. Nu prea s-a reuşit, până acum. Dar să vedem, poate în România putem face ceva. Capitalul românesc plătește impozite mult mai mari decât capitalul străin, deocamdată, în ţara noastră", a declarat analistul politic Bogdan Chirieac, la Antena 3.

Studenții, "forțați" să lucreze în România prin contracte încheiate cu universităţile

"Eu cred că nimeni nu poate fi forţat să lucreze într-o ţară, dar cred că îţi poţi plăti studiile dacă, după ce ai învăţat în România, te duci medic în Anglia. Este o datorie, cum e rata la casă. Acesta cred că este sistemul şi este unul foarte occidental. Nu inventăm noi roata. Îţi iei credit să mergi al facultate, o plăteşti, te întreţii şi, când ieşi pe pâine, plăteşti creditul înapoi. Bine, creditul cu condiţii foarte avantajoase. În America este chiar fără dobândă", a mai spus analistul politic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel