Taxă solidaritate. Florin Cîțu: Scopul mișcării Guvernului Tudose

Florin Cîțu, vicepreședinte PNL, a spus că Ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa, "scos la înaintare de Liviu Dragnea pentru a da veștile proaste, este incapabil să realizeze nivelul enormităților pe care le enunță".

"Presupusa „taxă de solidaritate" despre care vorbește ministrul de Finanțe- și despre care susține că ar fi impusă de o directivă europeană- este deja reglementată din 2006. Este fals ceea ce încearcă să inducă în opinia publică Ionuț Mișa, anume faptul că reglementările europene ar impune nivelul acestei taxe la 2%. Legislația în vigoare prevede această taxă, care se numește contribuție pentru "fondul de creanțe salariale", la nivelul de 0,25%. Creșterea acestei contribuții este „găselnița" Guvernului Tudose pentru a acoperi găurile generate la bugetul de stat de o guvernare iresponsabilă în gestionarea economiei, aflată în impas", a spus Florin Cîțu.

Efectul în sectorul bugetar

"Această taxă garantează că angajatorii nu vor crește salariul brut pentru a menține salariul net la nivelul actual, întrucât ar însemna să aibă cheltuieli suplimentare cu salariile față de acest moment. În plus, măsura ia din banii angajatorilor care ar fi putut fi folosiți pentru măriri de salarii sau prime în sectorul privat, de la care pot să-și ia gândul angajații. În sectorul bugetar efectul va fi acela de a reduce disponibilitățile pe care le are Guvernul în a mări salarii în viitor, care se adaugă măsurii mutării contribuțiilor menită să topească majorările promise de PSD-ALDE. Această taxă continuă filosofia aberantă prin care statul crește salariile angajaților de la stat ca să aducă venituri suplimentare la buget. Aceste 10 luni de zile au arătat că este o strategie care duce doar la dezastru și haos atât în sectorul bugetar, cât și în restul economiei", a mai zis liberalul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel