Taxă înmatriculare. România, obligată de UE

Trafic
Trafic

Comisia Europeană a decis, joi, să trimită României o scrisoare de punere în întârziere pentru că nu asigură rambursarea integrală şi imediată a taxelor de înmatriculare a vehiculelor de ocazie achiziţionate din alte state membre, informează un comunicat de presă. 

Potrivit Executivului comunitar, dat fiind că normele româneşti aplicabile restituirii taxelor nu respectă principiile cooperării loiale, echivalenţei şi efectivităţii, este încălcată legislaţia UE (articolul 110 din Tratatul privind Funcţionarea Uniunii Europene). 

În cazul în care România nu ia măsuri în următoarele două luni, Comisia poate transmite un aviz motivat autorităţilor române. 

Începe procedura de infringement 

Scrisoarea de punere în întârziere reprezintă deschiderea formală a procedurii de infringement, Comisia având rolul de autoritate de investigare. Conform prevederilor Art. 258 din TFUE statul membru are posibilitatea de a transmite Comisiei Europene observaţiile sale ca răspuns la scrisoarea punere în întârziere. Aceasta reprezintă, de fapt, dreptul statului de a se apăra, garantându-se, astfel, protecţia intereselor statului membru. 

În cazul în care statul nu a transmis niciun răspuns sau, în urma analizării observaţiilor primite de la statul în cauza, Comisia consideră răspunsul nesatisfăcător, aceasta adoptă un "aviz motivat" pe care îl transmite statului. Avizul motivat reprezintă un "semnal de alarmă" final şi conţine cerinţa Comisiei ca statul membru să ia măsurile necesare înlăturării încălcării legislaţiei comunitare, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel