Taxă de solidaritate. Ponta: Nu doarme noaptea şi vine cu câte o prostie

Marţi, Victor Ponta a susţinut că este o minciună informaţia că taxa de solidaritate ar fi cerută de Uniunea Europeană, menţionând că nu înţelege de ce în fiecare lună apare "câte o idee absolut stupidă".

"În 2015, tot PSD şi tot Parlamentul au adoptat un Cod fiscal despre care toată lumea spunea că este foarte bun - şi mediul de afaceri, şi Comisia Europeană. De ce din 2017, în fiecare lună, apare câte o idee creaţă? Parcă e cineva care nu doarme noaptea - nu ştiu, o fi Dragnea sau altcineva - şi vine cu câte o prostie. A fost taxa pe gospodărie, au lăsat-o baltă, TVA splitat, văd că au lăsat-o baltă, asta cu trecerea contribuţiilor... Mi se pare că această neseriozitate, instabilitate şi impredictibilitate afectează foarte tare exact zona privată (...). Nu înţeleg de ce în fiecare lună apare câte o idee stupidă, absolut stupidă, în loc să lăsăm codul din 2015. Şi-a produs efectele, este foarte bun, toată lumea îl laudă, de ce schimbăm mereu?! E un masochism fiscal-bugetar pe care eu nu pot să-l înţeleg', a afirmat Victor Ponta la Parlament, întrebat despre taxa de solidaritate.

El a mai susţinut că, din ianuarie 2017, la ANAF s-a oprit lupta împotriva evaziunii fiscale, astfel că nu poate fi combătută'. 'S-au băgat din nou toţi oamenii de la Tel Drum acolo şi normal că dacă nu mai combaţi evaziunea fiscală, nu mai ai bani, dar în niciun caz tot introducând tot felul de taxe stupide nu o să reuşeşti să ai mai mulţi bani la buget. Ca fost prim-ministru şi ca fost ministru în diverse guverne spun că dacă a inventat cineva soluţia să ai venituri mai mici şi cheltuieli mai mari în fiecare an, să mi-o zică şi mie, dar nu există chestiunea asta şi nu se poate', a adăugat Ponta.

[citeste si]

Despre afirmaţiile potrivit cărora taxa de solidaritate ar fi o solicitare europeană, Ponta a răspuns: 'Binenţeles că este o minciună. Ce chestie europeană? De câte ori facem câte o prostie, zicem că ne-a pus altcineva. Nu ne-a pus nimeni, nu ne-a cerut nimeni'. 'În rest, discuţiile cu Comisia Europeană legate de deficit, ştiţi foarte bine că, încă de anul trecut, de pe vremea Guvernului Cioloş, România a depăşit limita de 3% a deficitului, o să-l depăşim şi anul acesta şi la un moment dat o să ne coste, ne costă mai mult împrumuturile", a spus Ponta, citat de Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel