Taxa de solidaritate pe pensiile speciale. Câte sunt și ce valoare au

Ministrul Finanțelor a anunțat astăzi că se dorește plafonarea pensiilor speciale și introducerea unei taxe de ”solidaritate”. Iată însă câte pensii speciale sunt în România și ce valoare au acestea. 

Puțin peste 9.000 de persoane din România primesc pensii speciale. România TV a prezentant în această seară datele oficiale de la Casa Națională de Pensii care susține că există 9.303 pensii speciale, acordate magistraților, aviatorilor, diplomaților, dar și celor care au lucrat la Curtea de Conturi. 

Conform sursei citate, magistrații au cea mai mare pensie medie din România, mai exact 18.150 de lei, conform cu raportarea de pe luna mai. 

De asemenea, aviatorii au pensia medie de 10.000 de lei, 7.700 de lei la Curtea de Conturi, iar cea mai mică pensie medie ar fi de 5.500 de lei pentru diplomați. 

Numărul pensionarilor din MAI, MApN și Serviciile Secrete

Deși nu se mai numesc pensii speciale, dar se numesc pensii de serviciu, în România sunt 70.000 de pensionari ieșiți din MAI, 75.000 de pensionari de la MApN și aproximativ 10.000 de pensionari de la Serviciile Secrete. 

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a precizat astăzi că ar vrea să plafoneze pensiile speciale la un anumit nivel și să introducă o taxă de ”solidaritate” pentru pensiile ce depășesc 10.000 de lei. 

În prezent, sunt 5306 pensii în România care depășesc 10.000 de lei. 

Vezi mai multe detalii aici: Rectificare bugetară. Eugen Teodorovici, anunț despre pensiile speciale și gratuitățile la tren pentru studenți

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel