TAXA AUTO revine. Va fi reintrodus TIMBRUL DE MEDIU

Cornel Brezuică, şeful Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM), a dezvăluit că se lucrează la elaborarea unui proiect prin care să fie introdusă o nouă taxă auto, pentru că situația este dramatică. 

Până la sfârșitul anului ar putea fi reintrodusă taxa auto. 

Cornel Brezuica, şeful Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM), prezent la o conferinţă PwC, a afirmat că grupul de lucru constituit pentru a elabora noua versiune a timbrului de mediu este ”în formă maximă” şi discută mai multe variante. El a adăugat că grupul de lucru alcătuit pentru crearea noii variante a timbrului de mediu este constituit din reprezentanţi ai Ministerului Mediului, Ministerului Economiei, dar şi ai industriei auto.

Două variante de ”timbru de mediu”

”Lucrurile sunt foarte dramatice”, spune şeful AFM, referindu-se la numărul mare de maşini rulate aduse în ţara. El spune că grupul de lucru s-a întâlnit de două ori şi a ajuns la concluzia că pot există două moduri de taxare: taxarea o singură data, pentru toată durată de viaţă a autovehiculului sau o plată anuală, gen impozit sau altă taxa care să aibă o valoare mai mare pentru autovehiculele cu normă de poluare inferioară

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel