Tatiana Niculescu Bran, purtătorul de cuvânt al președintelui Iohannis

Jurnalista și scriitoarea Tatiana Niculescu Bran a anunțat că președintele ales al României, Klaus Iohannis, a ales-o pentru funcția de purtător de cuvânt.

"Președintele ales al României, dl. Klaus Iohannis, mi-a propus să-i fiu purtător de cuvânt și consilier de comunicare. Sunt onorată că s-a gândit la mine. Las deoparte cartea pe care mă apucasem s-o scriu, și devin, așadar, din purtătoare de cuvinte, purtătoare de cuvânt", a scris Tatiana Niculescu Bran pe Facebook.

Tatiana Niculescu Bran a lucrat zece ani (1994-2004) ca editor la secția română a BBC World Service din Londra. Între 2004 și 2008 a condus biroul BBC World Service din București.

Ea a publicat în 2006 cartea "Spovedanie la Tanacu", în baza căreia a fost realizat scenariul pentru filmul "După dealuri", de Cristian Mungiu, premiat la Cannes.

Iohannis cere modificarea Constituției

CV

- Jurnalistă şi scriitoare

- Numele: Tatiana Niculescu Bran

- Studiile şi cariera: - A absolvit Facultatea de Litere a Universităţii din Bucureşti şi Institutul European de Jurnalism de la Bruxelles.

- Între 1995 şi 2004 a fost redactor la Radio BBC World Service, secţia română de la Londra. - Între 2004 şi 2008 a condus biroul BBC World Service de la Bucureşti.

- În 2006 a publicat primul roman non-fiction din literatura română, „Spovedanie la Tanacu", urmat, în 2007, de „Cartea Judecătorilor".

- Cele două romane au inspirat scenariul filmului „După Dealuri", în regia lui Cristian Mungiu, care a obţinut premiul pentru Cel mai bun scenariu la Festivalul de Film de la Cannes din 2012. În 2010, LiterNet.ro i-a publicat piesa de teatru „Brâncuşi contra SUA", o abordare inedită a celebrului proces intentat de Brâncuşi statului american.

- În 2011, la Editura Polirom a apărut romanul „Nopţile Patriarhului", iar în 2012, romanul „În Ţara lui Dumnezeu". - Locuieşte în: Bucureşti

- În 2013 a apărut, de asemenea la Editorua Polirom, cartea "Povestea domniței Marina și a basarabeanului necunoscut"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel