Tatăl senatorului Varujan Vosganian a murit

Bergi Vosganian, tatăl senatorului Varujan Vosganian, a fost înmormântat marţi într-o criptă din Cimitirul armean din Focşani, ceremonia religioasă fiind oficiată unui sobor de preoţi condus de episcopul Datev Hagopian, întâistătătorul Arhiepiscopiei armene din România. 

Bergi Vosganian a decedat duminică, la vârsta de 89 de ani. El a fost cunoscut nu numai în judeţul Vrancea, prin activitatea desfăşurată în domeniul viticulturii, în ultimele patru decenii fiind considerat unul dintre cei mai apreciaţi oenologi ai României.

Potrivit site-ului http://www.araratonline.com/, Bergi Vosganian s-a născut la 9 iulie 1927, la Galaţi, oraş în care părinţii săi, se refugiaseră din Imperiul Otoman, fiind supravieţuitori ai genocidului îndreptat împotriva armenilor.

Ulterior, familia s-a mutat la Focşani, Bergi Vosganian absolvind Universitatea de Agronomie din Bucureşti. Din 1990, a condus filiala Uniunii Armenilor din Focşani. ,,Datorită strădaniilor sale, Biserica Sfânta Maria din localitate a fost în două rânduri renovată, de asemenea Biserica Sfântul Gheorghe şi Capela Cimitirului armean. Bergi Vosganian a slujit peste şase decenii ca dascăl, având o remarcabilă voce de tenor. Viaţa şi activitatea sa dăruite comunităţii armene constituie un model pentru orice armean al diasporei', se mai precizează pe site-ul menţionat. (Agerpres)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel