TAS a dat câștig de cauză FC Vaslui în meciul cu Dinamo

TAS a comunicat, joi, că a dat câştig de cauză FC Vaslui în litigiul cu Dinamo, respingând solicitările grupării bucureştene de a câştiga partida directă la masa verde şi depunctarea echipei moldovene, se arată într-un comunicat al societăţii de avocatură conduse de Tudor Chiuariu.

Prin această decizie, TAS confirmă hotărârile date în aceeaşi cauză de Comisia de Disciplină şi Comisia de Recurs din cadrul LPF care au admis că meciul de fotbal, din cadrul etapei a VI-a a Ligii I, dintre FC Vaslui şi Dinamo Bucureşti, din data de 11 septembrie 2011, şi încheiat cu rezultatul de 3-1 pentru FC Vaslui, s-a desfăşurat cu respectarea tuturor regulamentelor în vigoare, iar rezultatul său rămâne valabil.

 "TAS a acceptat apărările făcute de echipa Chiuariu şi Asociaţii, prin care am susţinut că FC Vaslui nu a încălcat regulamentul în vigoare şi a fost de bună-credinţă atunci când l-a folosit pe jucătorul Marius Constantin. TAS a respins cererile FC Dinamo, prin care aceasta solicita câştigarea meciului cu FC Vaslui cu un scor de forfait, 3-0, şi depunctarea FC Vaslui cu 3 puncte", a declarat Tudor Chiuariu.

 FC Vaslui avusese câştig de cauză şi în 10 noiembrie 2011, în procedura declanşată în urma plângerii clubului FC Dinamo, prin care aceasta contesta rezultatul meciului direct din Liga I, câştigat pe teren de FC Vaslui. FC Dinamo a solicitat pierderea jocului prin forfait şi sancţionarea clubului vasluian prin scăderea unor puncte obşinute pe teren, drept penalizare.

 FC Dinamo Bucureşti a formulat o plângere împotriva FC Vaslui pe 28 octombrie 2011 în care a cerut LPF sancţionarea clubului moldovean cu pierderea punctelor în urma partidei din cadrul etapei de VI-a a Ligii I, precum şi penalizarea acestuia cu 15 puncte. FC Dinamo Bucureşti şi-a formulat plângerea făcând în special trimitere la o decizie din 13 octombrie 2010 a Camerei pentru Soluţionarea Litigiilor (Dispute Resolution Chamber - DRC) din cadrul FIFA în litigiul contractual dintre jucătorul sârb Marko Ljubinkovici şi FC Vaslui.

 Astfel, FC Dinamo a acuzat FC Vaslui că l-a legitimat şi folosit pe jucătorul Marius Constantin, încălcând astfel decizia DRC a FIFA care interzicea clubului vasluian să legitimeze jucători noi două perioade consecutive de transferări, începând cu data notificării hotărârii.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel