Tarom, restructurări. Consultantul va fi anunțat la sfârșitul lunii noiembrie

Consultantul strategic pentru restructurarea TAROM va fi anunţat până la sfârşitul lunii noiembrie. În prezent cele şase oferte sunt în analiza Consiliului de Administraţie al companiei. 

 "Comisia de selecţie a a analizat cele 6 oferte şi acum sunt în analiza CA. Mai trebui validate de AGA. Procesul mai durează câteva zile însă, până la finele lunii noiembrie, vom anunţa consultantul strategic. Acesta trebuie să fie un partener al nostru care să ne confirme nişte elemente pe care noi le simţim, dar pe care acesta le ştie pe partea internaţională. Sperăm să avem nişte rezultate şi pe partea de parteneriate comerciale în următoarele luni", a declarat ministrul Transporturilor, Sorin Buşe.

Potrivit acestuia, în prima jumătate a anului viitor, se va creiona modelul de business pe care îl va adopta compania.

"Eu pot să spun că în prima jumătate a anului viitor vom avea o idee la cum va arăta TAROM. Avem foarte multe opţiuni pe care le putem negocia şi combina în aşa fel încât TAROM şi România să poată obţine cele mai mari avantaje şi din punct de vedere al aeronavelor şi din punct de vedere al unui eventual partener comercial. Avem o carte foarte bună de jucat pe care o să o jucăm cu foarte mult profesionalism", a subliniat el.

În ceea ce priveşte concurenţa serioasă pe care companiile low cost o fac transportatorului aerian naţional, în privinţa numărului de călători transportaţi, şeful de la Transporturi a afirmat că nu se poate compara o companie cu Blue Air, care a fost concepută să fie foarte agilă, cu o companie de stat, "nicăieri în lume, nici în Canada".

"TAROM este un brand şi este dorinţa mea să rămână un simbol naţional şi sunt convins că va fi o companie profitabilă. Dacă ne dorim să fie total independentă, o să fie o companie regională, dar mai vulnerabilă. Dacă vrem să intrăm în nişte parteneriate - şi o să reuşim - atunci o să facă parte dintr-un alt angrenaj şi se joacă altfel, şi noi alături de alţii", a explicat Sorin Buşe, citat de Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel