Tarom, două noi avioane Boeing Next Generation în flotă

DCNews Team / 05 mai 2017 / 17:29 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Tarom a semnat contractul pentru livrarea a două aeronave Boeing 737-800 noi. Avioanele vor fi livrate României în 30 de zile, timp în care vor fi îndeplinite unele formalități legate de certificatele de export. Pentru partea română a fost un adevărat tur de forță, reușindu-se evitarea unei situații catastrofale.

În cursul anului trecut, fosta conducere Tarom a decis retragerea a două aparate Airbus A 310  fără a  asigura înlocuirea lor cu aeronave de capacitate similară. Cele două A 310 acopereau 20% din capacitatea de transport a Tarom. Compania se afla în picaj, existând riscul să piardă rute și călători, în timp ce costurile de operare cu aeronave mai mici cresc exponențial.

Avioanele nu se produc pe stoc, iar fosta conducere Tarom nu a comandat aeronave pentru înlocuirea celor două A 310. O conjunctură favorabilă pe piață a făcut să apară șansa unei soluții rapide a crizei, care a fost fructificată de noua conducere executivă.

Consiliul de Administrație al Tarom a aprobat cumpărarea noilor aeronave Boeing 737-800, iar negocierile au fost finalizate cu succes. De remarcat că reprezentantul României la BERD, în același timp membru al CA Tarom, s-a abținut de la votul pentru salvarea companiei. Dragoș Andrei a fost și consilier al premierului Victor Ponta.


Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27