TAROM, concedieri masive. Anunțul lui Felix Stroe

Compania TAROM trebuie "subţiată" şi eficientizată în privinţa cheltuielilor, iar pentru anul viitor va fi prevăzută în proiectul de buget ce va fi supus aprobării Parlamentului achiziţia în regim de urgenţă a zece aeronave, a declarat, vineri, ministrul Transporturilor, Felix Stroe. 

"TAROM-ul este un brand naţional şi trebuie salvat. Situaţia economică a TAROM-ului nu s-a produs în ultimul trimestru, vine din timp, din ultimii 10 ani. Două măsuri avem, deja le iniţiem. Prima măsură este reorganizarea urgentă a TAROM-ului, inclusiv structura de personal. Ieri (joi - n. r.) am avut o discuţie de mai multe ore cu sindicatul tehnic de la TAROM şi cu conducerea TAROM-ului, alaltăieri am avut, de asemenea, discuţii cu conducerea, de aproximativ 6 ore. Am convenit ca, în paralel cu sprijinul nostru, conducerea TAROM şi cu sindicatul să procedeze de urgenţă şi să-mi prezinte un plan de restructurare, inclusiv a structurii de personal. TAROM-ul trebuie subţiat şi trebuie eficientizat în ceea ce priveşte regimul cheltuielilor", a spus Stroe, într-o intervenţie telefonică la Realitatea TV. 

Acesta a adăugat că "nu putem să stăm la compartimentul financiar cu 200 de salariaţi, de exemplu, în timp ce o companie care transportă de trei ori mai mulţi pasageri într-un an decât TAROM-ul, tot companie românească, are 30 de salariaţi la compartimentul financiar". 

Concedierile nu vor fi imediate 

Cu toate acestea, Felix Stroe a respins concluzia că în perioada imediat următoare vor exista concedieri la TAROM. 

"Nu urmează ca în perioada imediat următoare să avem concedieri la TAROM. Un plan de restructurare care, repet, va fi făcut împreună cu sindicatul, discutat cu salariaţii, va fi demarat, dar nu înseamnă perioada imediat următoare", a subliniat el. 

Potrivit şefului de la Transporturi, compania trebuie sprijinită, iar în acest sens bugetul pe 2018 va cuprinde sumele necesare achiziţiei unui număr de 10 aeronave. 

"În alt plan, TAROM-ul trebuie sprijinit şi în programul de guvernare există sumele prevăzute. Le veţi vedea în bugetul care va fi supus aprobării Parlamentului pentru achiziţia în regim de urgenţă a 10 aeronave", a precizat ministrul, conform Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel