Tarifele la telefonia mobilă ar putea scădea de la 1 ianuarie 2014

Telefoane mobile
Telefoane mobile

De la 1 ianuarie 2014, ANCOM  propune reducerea drastică a tarifelor maxime de interconectare la telefonie, de la 3,07 eurocenţi/minut la 0,86 eurocenţi/minut pentru apelurile la puncte mobile şi de la 0,67 eurocenţi la 0,15 eurocenţi/minut pentru cele fixe.

Orange România, cel mai mare operator de comunicații mobile de pe piața locală, practică un tarif standard pentru apelurile în afara rețelei de 12 eurocenți fără TVA. Tariful practicat de operator în comparație cu cel de interconectare este de patru ori mai mare. Odată cu reducerea tarfului de interconectare, care va scădea sub un cent, operatorul ar trebuie să scadă tariful cu cel puțin 2 cenți, scrie pefata.ro.

Vodafone România practică un tarif 17 eurocenți pentru un minut național fără TVA, de aproape șase ori mai mare în comparație cu tariful de interconectatre. Practic, operatorul adaugă aproape 14 eurocenți pentru fiecare minut național. Odată cu reducerea de la 1 ianuarie 2014, tarifele practicate de Vodafone România pentru apelurile în afara rețelei nu ar trebui să depășească prețul de 14 eurocenți pe minut.

Cosmote România, cel de-al treilea jucător, practică în acest moment cel mai mare tarif pentru apelurile în afara reței, 18 eurocenți pe minut, de șase ori mai mult în comparație cu tariful de interconectare actual. Odată cu reducerea tarifelor de interconectare sub 1 eurocent, tariful de retail al Cosmote nu ar trebui să depășească 15 eurocenți pe minut pentru apelurile în afara rețelei.

"Din punct de vedere practic, operatorii nu sunt obligaţi decât să actualizeze contractele de interconectare pentru ca tarifele prevăzute în acestea să respecte maximele impuse. Dar sunt convins că operatorii de pe piaţa românească se vor eficientiza, îşi vor optimiza interconectările existente, vor trece la interconectarea IP, de exemplu, şi se vor bucura de condiţii concurenţiale optime pentru accesul la reţele. Tarifele de terminare reflectă, după cum ştim, costurile eficiente ale serviciilor în condiţiile de piaţă din România”, a declarat pentru economica.net Cătălin Marinescu, președintele ANCOM.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel