Tăriceanu: ''Vot negativ. Strigăt de disperare și de patimă''

Călin Popescu Tăriceanu, Președintele Senatului, este de părere că semnificația zilei în care Guvernul Grindeanu cere votul de încredere al Parlamentului este mult mai mare decât cea a unui simplu vot de învestitură. Pe de altă parte, Tăriceanu consideră că votul românilor din 2012 a fost un strigăt de disperare și de patimă.

În 2012 românii au dat un vot covârşitor, dar un vot negativ, a fost un strigăt de disperare şi de patimă la adresa PDL şi a preşedintelui de atunci. Astăzi, mă aflu în faţa dumneavoastră la un alt vot de învestire al Guvernului PSD şi ALDE. Şi acum avem o alegere la fel de clară a românilor, dar data aceasta este vorba de un vot pozitiv, de un vot al speranţei. Desigur că în 11 decembrie, românii au sancţionat acele partide care nu au înţeles că respectarea libertăţilor şi drepturilor cetăţenilor nu este un moft', a spus Tăriceanu, miercuri, în plenul Parlamentului, potrivit Agerpres.

Șeful Senatului a punctat că românii au votat pentru o ţară care are curajul să îşi susţină interesele în UE şi 'pentru o Românie suverană care îşi ghidează acţiunea politică în baza interesului naţional'.

'Semnificaţia zilei de astăzi este mult mai mare decât a unui simplu vot de învestitură. Trebuie să revenim la logica instituţională impusă de Constituţie. Logica corectă de colaborare dintre cele două instituţii este aceea în care Parlamentul legiferează, iar Guvernul are rolul executiv, adică pune în aplicare cadrul legislativ şi gestionează treburile curente ale ţării în conformitate cu direcţiile stabilite de Parlament, a mai adăugat Călin Popescu Tăriceanu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel