Tăriceanu, vot urmărire penală. Șerban Nicolae: Nici vorbă de așa ceva! Mi se pare sinistru

Șerban Nicolae FOTO AGERPRES
Șerban Nicolae FOTO AGERPRES

Senatul a respins cererea DNA de începere a urmăririi penale pe numele lui Călin Popescu-Tăriceanu, Klaus Iohannis transmițând un mesaj după această decizie. Cum comenteză Șerban Nicolae.

"Nu am fost în situaţia în care să răspundem cu "DA" sau "NU" la întrebarea "Vreţi să fie cercetat penal Călin Popescu Tăriceanu?". Nu, nici vorbă de aşa ceva. Ceea ce am avut ca procedură, astăzi, este ca Senatul să îşi asume, cu consecinţe în procedura penală, o cerere obligatorie. Dacă doreşte sau nu. Eu i-am întrebat pe cei prezenţi în sală, cu excepţia memebrilor Comisiei juridice, la care se prezumă că au studiat dosarul. Niciun dintre sentaorii opoziţiei nu a studiat dosarul, nu a avut curiozitatea să vadă de ce anume este acuzat Călin Popescu Tăriceanu şi dacă există indicii pentru a-ţi asuma o asemenea responsabilitate, să ceri urmărirea penală.

Ştiţi că denunţătorul calomnios se pedepseşte penal, dar cel care cere urmărirea penală, neştiind despre ce este vorba, scapă de o asemenea răspundere pentru că este pur politică. Atunci eu v-aş fi întrebat de ce să ceri urmarirea penală a unui om, în condițiile în care am avut şase luni la dispoziţie să văd dosarul şi n-am făcut-o. Ceea ce este cel mai grav este că abia asta este controlul politic în justiţie. Suntem într-o fază a procedurii penale, votul din Senat este partea procedurii penală. Să ni se ceară să votăm în funcţie de voturi, la 26 mai, să votăm în funcţie de poziţionarea politică a partidelor mi se pare că este cea mai simplă şi mai clară dovadă a unora care habar nu au ce înseamnă stat de drept, aplicarea legii, habar nu au ce înseamnă să respecţi drepturile şi libertăţile fundamentale", a spus Șrban Nicolae, la Antena 3, în emisiunea "Punctul de Întâlnire".

"Mi se pare că este dintr-o altă lume"

"În Declaraţia de la Sibiu, există un punct în care se vorbeşte de faptul că liderii întâlnirii doresc să apere democraţia, modul nostru de viaţă şi statul de drept. Ştiţi cum exemplifică statul de drept? În apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale. Ori să spui acum "nu contează ce scrie în dosarul de DNA. Domnule aţi văzut votul din 26 mai? Decideţi politic fraţilor, altfel o să vă sancţioneze electoratul la urne".... Iertaţi-mă dar despre asta este vorba. Tocmai a spus domnul Iohannis, prin vocea Administraţiei prezidenţiale - ceea ce mi se pare sinistru, că trebuia să votaţi politic, nu trebuia să votaţi juridic, chiar dacă are consecinţe penale votul sentorilor. Mi se pare că este dintr-o altă lume. Dacă nu te pot învinge la vot, să te elimin penal!", a mai spus Șerban Nicolae.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel