Tăriceanu, urmărire penală. Primele declarații după dezbaterea solicitării DNA

Tăriceanu
Tăriceanu

Călin Popescu Tăriceanu a făcut primele declarații după discutarea în cadrul Biroului Permanent a solicitării DNA de începere a urmăririi penale a liderului ALDE.

Colegul meu, domnul vicepreședinte Claudiu Manda a venit să mă informeze cu deciziile care s-au luat.Am stabilit dinainte cu domnul Manda că nu voi participa la ședinta Biroului pentru ca să nu existe niciun fel de suspiciune că prezența mea ar influența decizia Biroului în vreun fel, cu toate că astăzi Biroul nu a făcut decât să ia o decizie legată de procedura regulamentară care este de urmat. Solicitarea de începere a urmăririi penale a fost trimisă către Comisia juridică, având termen 5 zile pentru a întocmi un raport preliminar și a stabili un calendar. În interiorul a 14 zile se pot consulta dosare nu numai de către membri ai Comisiei, ci voi avea și eu acces să văd acuzațiile care mi se aduc. Dacă mi se va cere, va trebui să îmi expun și eu punctul de vedere în cadrul Comisiei, în primul rând. Aștept cu interes momentul în care voi putea să studiez dosarul. Sunt numai 17.000 de pagini.

Numai ca să dai o pagină și să o citești, imaginați-vă câte minute ar lua. Dacă procuratura a avut timp să pregătească 17 volume, eu, ca să îmi pregătesc apărarea, îmi dați și mie timp? Ca să citesc 17 volume, să discut cu avocatul, nu știu cât timp durează, dar am dreptul să îmi pregătesc apărarea., a declarat Călin Popescu Tăriceanu la Senatul României.

Biroul permanent al Senatului a discutat, luni, solicitarea DNA referitoare la începerea urmăririi penale în cazul preşedintelui Camerei superioare a Parlamentului, Călin Popescu-Tăriceanu, acuzat de luare de mită. Direcţia Naţională Anticorupţie susţine că preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, ar fi primit indirect, în perioada 2007 - 2008, pe vremea când era premier, foloase materiale de aproximativ 800.000 de dolari de la o firmă austriacă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel